Смартфон Samsung Galaxy Fit S5670

Поділитися
Galaxy Fit належить до тієї ж категорії молодіжних смартфонів, що і досить цікавий Galaxy Mini, проте відрізняється від останнього більш суворим колірним оформленням і покращеною функціональністю.

Дизайн

Galaxy Fit «упаковано» у пластиковий чорний корпус, по периметру якого виділяється широка сіра смуга з «металевим» відблиском. На жаль, це не метал, а всього лише декоративний пластик. Втім, від бюджетного смартфона навряд чи варто було очікувати використання у конструкції дорогих елементів. До того ж корпус і так досить міцний - при спробі вигинання Fitне піддається, не видає «страждальних» скрипів. Задня кришка карбована, не збирає відбитків. Загалом складання смартфона заслуговує на оцінку відмінно.

Fit компактний і при вазі близько 100 грам постійно носити його за собою не спричиняє жодних труднощів. Невеликий пристрій легко ховається практично у будь-якій кишені.

Ергономіка

Під екраном три клавіші: центральна механічна і дві сенсорні з боків. Сенсорні відповідають за виклик меню і повернення, а центральна - активує розблокування екрана (її треба продовжити рухом пальця по екрану), викликає список запущених програм. На практиці використання клавіш зручне, хоча вони не мають підсвічування, що спочатку трохи ускладнює використання смартфона у вечірній час.

На лівій хатині смартфона знаходитьс клавіша зміни гучності і слот для microSD-карт, на правій стороні - кнопка блокування/увімкнення. Стандартний 3,5 мм роз'єм гарнітури та інтерфейс microUSB знаходяться зверху. Слот карт пам'яті і USB-роз'єм закрито заглушками.

Ергономіка телефону цілком заслуговує на оцінку «дуже добре».

Технічна оснащеність

Процесор Qualcommс частотою 600 МГц і 256 МБ оперативної пам'яті дозволяють мобільним програмам не почувати себе обмежено. У той же час для зберігання призначених для користувача даних у смартфоні виділено всього близько 160 МБ флеш-пам'яті, що дуже мало. Тому карта пам'яті на 2 ГБ у комплекті виглядає зовсім не зайвою.

Прикритий прозорою пластиковою захисною пластинкою TFT-екран має велику діагональ - 3,31 дюйма. Але дозвіл обмежено мінімальним для Android значенням: 320х240. Це компроміс, на який виробник пішов, щоб не підвищувати вартість пристрою. Спочатку екран здається трошки зернистим, але до нього швидко звикаєш, перестаючи помічати великі пікселі. На сонці дисплей вицвітає. Кути огляду прийнятні, але не більше того. До підтримки сенсорного введення і мультитач-функцій не виникло жодних претензій.

Бездротові інтерфейси представлено модулем Bluetooth 2.1 і Wi-Fi. Смартфон має акселерометр і володіє можливостями GPS-навігації.

За технічну оснащеність смартфон отримує оцінку «добре».

ОС і програми

Galaxy Fit працює під управлінням ОС Android 2.2. Для використання безлічі віджетів і ярликів програм пристрій дозволяє створити до 7 незалежних робочих столів зі швидкою їх зміною горизонтальним скролом. На екрані, окрім власне робочих столів, постійно присутній нижній рядок з чотирма іконками швидкого доступу: «виклик», «контакти», «повідомлення» і «програми». Коли екран заблоковано, на ньому можна побачити дві кнопки: одна знімає блокування, а друга активує беззвучний режим. Дуже практично.

На кожного абонента у телефонній книзі легко зібрати ціле досьє: тут зберігаються номери його телефонів, адреси електронної пошти, номер ICQ, Skype логін тощо, включаючи домашню адресу і день народження.

Для власної електронної пошти запросто використовувати декілька облікових записів. Працювати можна з будь-яким поштовим сервісом, але Gmail виділений особливо - для нього є окрема програма. При надсиланні пошти можливо робити вкладення файлів. Написання листів полегшує наявність опцій копіювання та вставки тексту.

Взагалі введення тексту найбільш зручне з QWERTY-розкладки при ландшафтному положенні екрану. Функція прискорення введення Swype прискорює набір: набирати можна, не відриваючи палець від екрану. При цьому по клавіатурі «тягнеться» синій слід, що дозволяє простежити за правильністю набору, а сам смартфон намагається «передбачати» слова. Виходить не завжди, але все одно дуже корисна можливість.

Для роботи з файлами MS Office налаштовано програму, яка дає можливість оперативно подивитися документи.

До речі, файли на смартфоні дуже легко тримати в порядку: диспетчер файлів підтримує сортування за іменем, типом, часом створення тощо. Однотипні файли просто копіювати і переміщати.

При необхідності терміново знайти будь-яку інформацію - допоможе пошук від Google. Цей пошук вміє працювати як із вмістом пам'яті смартфона, так і з ресурсами в Інтернеті.

Стандартний браузер запам'ятовує відвідувані сторінки, вміє працювати з закладками і паролями, функціонує в багатовіконному режимі. Радує швидка і стабільна робота програми, практична реалізація актуального мультитач - масштабування. До мінусів браузера можна віднести непідтримку Flash.

Засіб навігації типовий для Android-пристроїв: це Google Maps. Розрахувати оптимальний маршрут по карті можливо як для пішої прогулянки, так і для поїздки на авто. Єдиний мінус навігації - смартфон постійно взаємодіє з мережевими ресурсами, споживаючи недешевий мобільний трафік.

За ОС і налаштовані програми смартфон заслуговує на оцінку «дуже добре».

Мультимедіа

Музичний плеєр простий в управлінні. Що, в принципі, від нього й очікується. Доступна роботи з плейлістами, як з автоматично згенерованими «популярними» або «останніми доданими», так і зі створеними за власним розсудом. Є сортування мелодій за виконавцями, жанрами тощо. Серед налаштувань еквалайзера доступні як пресети (поп, рок, джаз, класика...), так і можливість створення власного профілю.

На жаль, швидке перемикання треків при заблокованому екрані не передбачено. Зате в цілому звучання непогане, для прослуховування mp3-композицій цілком прийнятне. А FM-радіо автоматично шукає станції і чудово працює у фоновому режимі.

Опції відеоплеєра вкрай мінімалістичні, це ж стосується і підтримки кодеків. З корисних опцій доступне, мабуть, тільки перемотування відеороликів.

Рівень мультимедіа-функцій і зручність їх використання в цілому задовільні.

Камера

5-мегапіксельна камера володіє автофокусом, а ось спалаху немає. Ще одна особливість камери - відсутність виділеної механічної клавіші, все управління здійснюється з сенсорного екрану. Втім, це не доставляє незручностей: інтерфейс простий і інтуїтивний, спуск «емулюється» великою вертикальною клавішею праворуч екрану. Звук спрацьовування затвору можна обрати на свій смак із трьох варіантів або ж вимкнути його.

У камері є оптимальні налаштування для зйомок пейзажів, вечірок, відпочинку на пляжі тощо. Доступні просунуті функції розпізнавання посмішок, зйомки панорам. Стандартні налаштування типу зміни балансу білого, установки ISO (в межах 100-400), експозаміру - в наявності. Підтримується геотеггінг.

Відеозйомка для 5-мегапіксельної камери відверто слабенька: максимальний дозвіл 320x240, низьке - 176х144.

Підсумуємо: камера робить непогані фото, за що отримує задовільну оцінку. У той же час якщо говорити конкретно про зйомку відео, то оцінка незадовільна, і її не виправиш ніякими програмами з Android Market, на відміну від, скажімо, слабенького відеоплеєра.

Голосовий зв'язок і автономність

Нам сподобалася якість звучання і запас гучності динаміків. Смартфон дозволить нормально чути співрозмовника, навіть якщо ви знаходитесь на станції метро під час прибуття електрички.

Дзвінок виклику досить гучний, щоб не пропустити його, навіть якщо мобільний сховано у глибині сумки. Вібросигнал ж хоч і не назвеш слабким, але перевіривши його в зимовому одязі, ми не вважаємо сигнал достатньо потужним для будь-яких умов.

Якщо використовувати мережеві можливості смартфона «на повну», наприклад використовуючи його як GPS - навігатор чи засіб інтернет-доступу, то повного заряду батареї вистачить на день, не більше. У звичайному ж режимі, при рідкісному виході в інтернет для періодичної перевірки пошти і повідомлень, смартфон цілком впевнено «тримається» на акумуляторі 2-3 дні.

За телефонні функції і автономність смартфон отримує оцінку «дуже добре».

Підсумок

Великий екран, швидка мобільна ОС і непогана фотокамера з автофокусом інтегровані в одному пристрої з серйозною і солідною зовнішністю - Samsung Galaxy Fit S5670. Враховуючи той самий бюджетний сегмент і перевагу над «молодшим» Galaxy Mini за ємністю акумулятора і діагональ екрана, ми нагороджуємо Galaxy Fit «Вибором редакції» як привабливу за ціною модель, розраховану на серйозну молодіжну аудиторію.

Технічні характеристики

Пристрій

Samsung S5670 Galaxy Fit

Форм-фактор

Моноблок

Екран

TFT LCD 3,31 дюйма, 320x240

Процесор

600 МГц, 3D акселератор

Пам'ять

160 МБ, карти пам'яті microSD до 32 ГБ

Підтримка мережі

GSM/3G

ОС

Android 2.2

USB

2.0

Bluetooth

2.1

WiFi

802.11b/g/n

GPS

A-GPS

Аудіовихід

3,5 мм

Камера

5 Мп з автофокусом

Радіо

FM

Акумулятор

1350 мАч

Розміри, мм

110,2 x 61,2 x 12,6

Вага, г

108,2

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі