2019 рік був найбільш спекотним і посушливим в історії спостережень в Австралії

Поділитися
2019 рік був найбільш спекотним і посушливим в історії спостережень в Австралії Спека і посуха посилили лісові пожежі в Австралії © Martin Von Stoll
Середня температура на континенті вдень сягала 30,7 градуса Цельсія.

Національне метеорологічне бюро Австралії заявило про те, що 2019 рік був найбільш спекотним і посушливим для країни за всю історію метеоспостережень. Це призвело до посилення лісових пожеж, які продовжують бушувати, повідомляє New Scientist.

Середньоденний максимум температур в минулому році сягав 30,7 градусів Цельсія. Це найвище значення з моменту початку метеоспостережень у 1910 році та на 2,5 градуса Цельсія вище, ніж зазвичай.

Крім того, шість найспекотніших днів в історії спостережень в Австралії випали на 2019 рік. 18 грудня температура досягла 41,9 градусів Цельсія.

Найвища температура, зареєстрована в Австралії в 2019 році, була зафіксована в Налларбарі 19 грудня, тоді стовпчик термометра піднявся до 49,9 градусів Цельсія. Це майже рекордне значення у 50,7 градуси Цельсія, яке було зареєстроване 2 січня 1960 року в місті Однадатта.

Середня кількість опадів у 2019 році в Австралії склало 277 міліметрів – найнижче значення з 1900 року, на 40% нижче норми. Сильна посуха спостерігалася по всій території Австралії.

Аномальна спека і посуха в Австралії були обумовлені феноменом під назвою Диполь Індійського океану, який в минулому році був надзвичайно сильним, а також вплив змін клімату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

5 січня австралійська влада почала оцінювати збитки від лісових пожеж. За словами чиновників, у країні залишаються близько 200 осередків пожеж, які не вдається загасити, незважаючи на зниження температури повітря.

Ще 12 листопада влада австралійського штату Новий Південний Уельс через "катастрофічну" ситуацію, спричинену масштабними лісовими пожежами, ввела надзвичайний стан.

Захисники природи побоюються, що сотні коал загинули в результаті лісових пожеж, які знищили основне середовище проживання на східному узбережжі Австралії. Пожежі почалися через блискавки в лісі у штаті Новий Південний Уельс, за 300 кілометрів на північ від Сіднею.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі