ЗМІ: Зірки англійського футболу ухиляються від податків

Поділитися
Провідні футболісти Англії ухиляються від сплати податків, повідомляє британська газета Sunday Times. За інформацією видання, щорічно скарбницю оминають мільйони фунтів стерлінгів податкових надходжень.

Серед тих, хто ухиляються, названі форвард «Манчестер Юнайтед» Уейн Руні і півзахисник «Манчестер Сіті» Гарет Беррі. Руні, за даними преси, за останні два роки «заощадив» на податках близько 600 тисяч фунтів стерлінгів, а Беррі - близько 135 тисяч.

Податкові виплати футболістів з деяких фінансових надходжень становили за цей період усього 2%, причому все це робилося в рамках закону. Загальна сума ухилень від податків у футболі досягла такого масштабу, що управління Великобританії з податків і митних зборів розпочало вивчення можливості покласти край цій практиці.

За даними газети, після того, як колишній міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг оголосив про плани підвищення до 50 відсотків оподаткування для супербагатих британців, багато гравців англійських футбольних клубів за рекомендацією своїх юристів кинулися створювати різні компанії, що дозволяють їм, не порушуючи закону, звести до мінімуму свої податкові виплати. Спробувати себе в такій підприємницької діяльності, зокрема, вирішили нападник «Ньюкасла» Енді Керролл, півзахисник «Арсеналу» Джек Уїлшир і Даррен Флетчер з «Манчестер Юнайтед».

Одним з варіантів законного зниження податкових виплат є укладення футболістами двох контрактів зі своїми клубами. За одним контрактом вони значаться як гравці, які отримують в клубі зарплату, а за іншим вони отримують від клубу гроші за надання йому своїх «іміджевих прав» у різних комерційних проектах - продаж майок із зображеннями або іменами гравців тощо. Частку від таких комерційних підприємств клуб платить вже не самому футболістові, а створеній ним компанії, яка, як і будь-яка інша фірма, підпадає під корпоративний податок у розмірі 28 відсотків. Якби футболіст отримував ці гроші від клубу безпосередньо, йому довелося б платити податок у 50 відсотків. «Управління Великобританії з податків і митних зборів, що проведе бій з гравцями щодо згаданих «іміджевих прав», вважає, що деякі футболісти зловживають цією системою», - підсумовують журналісти Sunday Times

За матеріалами «Вести.Ру»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі