Зірка НХЛ Олександр Овечкін став найгіршим хокеїстом ліги

Поділитися
Зірка НХЛ Олександр Овечкін став найгіршим хокеїстом ліги © USA Today
Нападник "Вашингтона" і збірної Росії вийшов на останнє місце за показником командної корисності. При цьому залишається одним з лідерів бомбардирських перегонів. Втім, чи потрібні його голи, якщо команда програє.

Капітан "Вашингтона" Олександр Овечкін у матчі регулярного чемпіонату Національної хокейної ліги з "Нешвіллом" (3:4 Б) заробив показник корисності "-2" і став найгіршим гравцем ліги у цьому компоненті на даний момент.

У 71-й зустрічі нападник набрав 72 (48+24) очки, але показник корисності у нього становить "-34".

Зазначимо, що для підрахунку даного параметру використовується різниця пропущених і закинутих шайб команди під час перебування того чи іншого гравця на льоду. Іншими словами, якщо в матчі Овечкін вразив ворота суперника двічі, але при цьому у його змінах команда пропускала три голи, значить показник корисності "-1".

Довгий час "лідерство" у цій номінації утримував інший російський форвард - Наїль Якупов з "Едмонтона", що мав "-33" в 63 матчах. Але тепер Овечкін його випередив.

Зазначимо, що проблеми з показником корисності в Овечкіна виникали у попередніх сезонах: так у перші роки виступу за океаном, в сезоні-2006/07 він набрав "-19". При цьому його найкращим результатом залишається коефіцієнт "+45" у чемпіонаті-2009/10.

Відзначимо, що наразі "Вашингтон" не потрапляє до плей-офф: команда займає 9-те місце у Східній конференції, маючи в своєму активі 81 очко. Останні три зустрічі "Столичні" програли: "Лос-Анджелесу" (4:5 Б), "Бостону" (2:4) і "Нешвіллу" (3:4 Б).

При цьому Овечкін є найкращим снайпером НХЛ-2013/14 - на його рахунку 48 шайб, а також 24 результативні передачі.

Нагадаємо, що на Олімпійських іграх у Сочі одна з надій збірної Росії Овечкін виступив не дуже впевнено: у 5 матчах він набрав 2 (1+1) очки і показник корисності "+2".

Відзначимо, що на сьогоднішній день місця у плей-офф Кубка Стенлі вже забезпечили сім команд - "Бостон Брюінз" і "Піттсбург Пінгвінз" на Сході і "Сент-Луїс Блюз", "Колорадо Евеланш", "Чикаго Блек Хокс" , "Анахайм Майті Дакс" і "Сан-Хосе Шаркс".

Регулярний сезон триватиме до 13 квітня, після чого 16 команд вступлять у боротьбу за головний трофей Ліги. !zn

Читайте також:

В Америці встановлено рекорд відвідуваності на хокейному матчі

У поразці від хокеїстів США росіяни звинуватили американського арбітра

Збірна України з хокею поки обійдеться без натуралізованих росіян

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі