Збірній України слід дотримуватись правила "гра забувається, результат залишається" - експерт

Поділитися
Збірній України слід дотримуватись правила "гра забувається, результат залишається" - експерт Збірна України провалилася в Іспанії
Українські футболісти забувають принцип Валерія Лобановського, який часто не перший план ставив досягнення результату. Розмови про гідному ураженні повинні бути забуті назавжди.

Футбольний експерт Валерій Яремченко, який раніше працював головним тренером донецького "Шахтаря" та львівських "Карпат", вважає, що збірна України провалилася у відбірковому матчі Євро-2016 проти Іспанії, в якому господарі поля перемогли 1:0.

Яремченко упевнений, що головним на сьогоднішній день у поєдинках збірної є не красива гра або дії окремих футболістів, а досягнення необхідного результату, що дасть можливість завоювати путівку на чемпіонат Європи в 2016 році.

"В офіційних матчах на першому плані стоїть не гра, а необхідність завойовувати очки. І як би не намагалися футболісти розповідати, що вони добре грають, це нікого не хвилює. У всякому разі, особисто для мене це не є аргументом. При будь-якому ураженні - як поганий, так і при хорошій грі, згадуються слова Валерія Лобановського. Він сказав: гра забувається, а результат залишається. Очки у відбірному турнірі вкрай важливі, і їх потрібно набирати для кінцевого результату", - цитує фахівця "Спорт-Експрес в Україні".

Нагадаємо, що 27 березня в Севільї збірна України зазнала другої поразки у відборі Євро-2016, програвши Іспанії 0:1. Єдиний гол українці пропустили на 28-й хвилині, але володіючи перевагою після перерви, підопічні Михайла Фоменка так і не зуміли зрівняти рахунок. Після матчу гравці відзначали, що їм нема чого соромитися, а нинішній наставник "Шахтаря" Мірча Луческу зазначив, що українці не заслуговували поразки.

Читайте також: Збірна України поки не може грати на рівних з топ-збірними - експерт

Яремченко ж додав, що пишатися поразкою від Испанием при хорошій грі - не варіант. Найкращим б досягненням для української збірної була хоча б нічия або перемога, що поліпшувало б шанси команди на вихід у фінальну частину Євро-2016, вважає фахівець.

"І як би красиво збірна України не грала, як би її після гри в Севільї не хвалили, при втраті очок у процесі вирішення головного завдання - виходу в фінальну частину Євро-2016, це нічого не значить. Єдине, що вселяє оптимізм, так це достатня кількість матчів у відбірковому циклі", - резюмував Яремченко.

Читайте також: У Фоменка не було претензій до футболістів після поразки від Іспанії

Українці після поразки залишилися на третьому місці в групі С, однак тепер відстають від Іспанії на 3, а від Словаччини вже на 6 залікових пунктів. Наступний поєдинок збірна України проведе 14 червня вдома проти Люксембургу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі