Збірна України зіграє у Хабаровську з командами КХЛ

Поділитися
Збірна України зіграє у Хабаровську з командами КХЛ © iSport.ua
У рамках підготовки до чемпіонату світу з хокею у дивізіоні 1А українці проведуть тренувальний збір та гратимуть контрольні матчі з російськими командами.

Збірна України з хокею у рамках підготовки до чемпіонату світу (дивізіон 1А) проведе навчально-тренувальний збір у російському Хабаровську.

З 13 по 15 квітня у Хабаровську на льоду "Платинум Арени" українці візьмуть участь у міжнародному турнірі з участю місцевого "Амура" і "Адмірала" з Владивостока, які представляють КХЛ, а також збірної Японії - суперника "синьо-жовтих" на ЧС.

Нагадаємо, що першість у другому за силою ешелоні світового хокею пройде з 20 по 26 квітня у корейському Кояні. Суперниками українців будуть збірні Австрії, Словенії, Японії, Угорщини та господарі турніру.

Повідомляється, що у січні цього року Федерація хокею Японії звернулася до керівництва "Амура" з проханням про проведення зборів у рамках підготовки до чемпіонату світу. Пізніше з аналогічним проханням до клубу звернулася Федерація хокею України. Тому у клубі прийняли рішення провести міжнародний турнір за участю вищезгаданих команд.

13 квітня "Адмірал" зіграє проти збірної України, а "Амур" зустрінеться зі збірною Японії. Переможці цих матчів зіграють між собою 15 числа, у цей же день зіграють переможені. Регламент проведення матчів і білетна програма турніру будуть опубліковані додатково.

Раніше українці вже проходили підготовку до чемпіонату світу у Хабаровську: у сезоні-2007/08 напередодні світової першості у дивізіоні 1 в Японії, "синьо-жовті" провели навчально-тренувальний збір. Однак тоді, на думку фахівців, тривалі тренування далеко від батьківщини не принесли потрібного результату: хокеїсти просто "наїлися" хокеєм і провалили дальші змагання.

Зазначимо, що збірна України за весь сезон провела лише два навчально-тренувальні збори - у серпні, коли двічі зіграла з Францією, і в листопаді. Під керівництвом нинішнього наставника "Донбасу" Андрія Назарова українці взяли участь у турнірі серії Єврочеллендж, де поступилися Польщі. Ані в грудні, ані в лютому, коли Міжнародна федерація хокею виділяє паузи для збірних, українська збірна не збиралася.

Примітно, що у "Донбасі" виступає лише третя частина кандидатів у збірну України - решта гравців задіяні у клубах Білорусі, Росії та України. !zn

Читайте також:

"Донбас" обіграв "Динамо" на нейтральному майданчику і вийшов до 1/4 фіналу Кубка Гагаріна

Назаров: натуралізація росіян має вирішити кадрове питання в українському хокеї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі