Збірна України з тенісу очолила групу в Кубку Федерації

Поділитися
Збірна України з тенісу очолила групу в Кубку Федерації Еліна Світоліна перемогла тільки у другому матчі © frontzmin.ua
Українська жіноча команда здобула дві перемоги у попередньому турнірі групи 1 Євро-Африканської зони Кубка Федерації.

Збірна України обіграла Туреччину 2:1 і Ліхтенштейн 3:0 в рамках попереднього турніру групи 1 Євро-Африканської зони Кубка Федерації в Будапешті.

Таким чином, українки очолили свою підгрупу, і 6 лютого можуть забезпечити собі участь у плей-офф змагань. У разі успіху збірна України посяде перше місце і зустрінеться з переможцями квартету, в якому виступають Білорусь, Португалія, Болгарія та Грузія.

У першому матчі дві перемоги на свій рахунок записала Леся Цуренко, а також дует Ольги Савчук і Катерини Козлової. Перший номер української команди Еліна Світоліна свій матч програла. Причому в поєдинку з Чаалой Буюкакчай вона у вирішальному сеті програла 0:6. Свою невдачу вона пояснили тим, що не встигла пристосуватися до покриття кортів в Будапешті.

Назавтра вона ж відсвяткувала перемогу - не таку впевнену, але все ж принесла очко в скарбничку команди, здолавши Штефані Фогт 4:6, 6:2, 6:3. Більш переконливо виглядала Катерина Козлова - 6:1, 6:1 у зустрічі з Катринкой фон-Дайхманн. А в парному розряді Ольга Савчук і Леся Цуренко обіграли Катринку фон-Дайхманн і Лінн Сунде 6:2 6:1.

Додамо, що в минулому сезоні України брала участь у цих змаганнях, однак у плей-офф поступилися Румунії 0:2 і не зуміли підвищитися в класі і вийти у Другу світову групу. У нинішньому сезоні перед командою, ведену відомої в минулому тенісисткою Наталією Медведєвої, напевно чекає серйозне випробування Білоруссю, яка очолює групу З. А в цій команді виступає екс-перша ракетка світу Вікторія Азаренко.

31 січня стало відомо, що жіночі змагання виграла Australian Open американка Серена Вільямс. У фіналі Американка розправилася з росіянкою Марією Шараповою, завоювавши шостий титул у Мельбурні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі