Збірна України з хокею виступить на чемпіонаті світу з п'ятьма новачками у складі

Поділитися
Збірна України з хокею виступить на чемпіонаті світу з п'ятьма новачками у складі Збірна України розпочинає виступи на чемпіонаті світу © rationallibertariancorner.com
17 квітня українська делегація вилетіла до Кракова. Довіру від молодого тренера Олександра Годинюка отримали п'ятеро молодих хокеїстів, які ще вчора могли лише мріяти про светрі національної команди.

Тренерський штаб збірної України на чолі з 45-річний Олександром Годинюком назвав список хокеїстів, які будуть боротися за одну з двох путівок у топ-дивізіон світового хокею на чемпіонаті світу в польському Кракові (19-25 квітня).

Як і очікувалося, у збірної виявилося кілька новачків-юніорів, яких Годинюк почав підключати до тренувальних зборів ще в минулому сезоні, коли він працював асистентом Андрія Назарова. Мова йде про захисника Віталія Андрейкиве, а також нападників Віталія Ляльці, Юрія Петранговском та Сергія Кузьмике. Ще один юніор - захисник Данило Скрипець - вже грав у збірній на минулорічному чемпіонаті світу.

Також вперше до лав національної збірної був викликаний вихованець харківської "Дружби-78" Владислав Гаврик. Раніше він виступав лише в юніорської збірної, після чого зник з радарів українських фахівців. Його вік - 23 роки - вже не дозволяє говорити про статус юніора або проспекту, однак при цьому виклик Гаврика говорить про те, що тренерський штаб не обмежується тільки тими хокеїстами, які виступають в Україні або ближнього зарубіжжя, і готове приймати рішення не заглядаючи в паспорт або статистичні дані, а лише відповідно до готовності в даний момент.

Склад збірної України

Воротарі: Євген Напненко (Напжуд Янів, Польща), Едуард Захарченко, Сергій Писаренко (обидва - ХК "Кременчук").

Захисники: Володимир Алексюк (Ястжебье, Польща), Микола Ладигін (Бейбарис, Казахстан), Ігор Кугут (Зауралля, ВХЛ), Юрій Наваренко (ХК Гомель, Білорусь), Костянтин Рябенко (Дунаря, Румунія), Данило Скрипець ("Хімік", МХЛ), Віталій Андрейків (Полонію, Польща).

Нападники: Сергій Варламов (без клубу), Роман Благой (Єрмак, ВХЛ, Росія), Артем Гніденко (ХК " Вітебськ, Білорусь), Андрій Міхнов ("Металург", Білорусь), Артем Бондарєв (Ястжебье), Дмитро Німенко, Сергій Черненко, Віталій Доніка (всі - Дунареа), Денис Заблудовський ("Стяуа", Румунія), Віталій Лялька (Кристал, МХЛ), Юрій Петранговський (Юність-Мінськ, МХЛ), Владислав Гаврик (Беркшир, FHL), Сергій Кузьмик (ХК "Кременчук").

Читайте також: У "Кременчуці" запропонували відродити Кубок України з хокею


Головний тренер:
Олександр Годинюк

Тренери: Ігор Чібірьов, Андрій Срюбко, Костянтин Симчук.

Слід зазначити, що захисник Олександр Побєдоносцев швидше за все приїде в розташування збірної безпосередньо в Краків - його "Іртиш" з казахстанського Павлодару завершував фінальну серію місцевого чемпіонату 18 квітня, і здобувши перемогу, виграв золоті медалі. Побєдоносцев в ранзі чемпіона Казахстану допоможе і національній команді.

Перший матч українці проведуть 19 квітня о 17:30 проти збірної Казахстану.

Напередодні чемпіонату світу збірна України обмінялася перемогами з ХК Гомель у двох спарингах. У першому матчі українці програли 2:3, назавтра взяли переконливий реванш 5:2.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі