Збірна України поки не може грати на рівних з топ-збірними - експерт

Поділитися
Збірна України поки не може грати на рівних з топ-збірними - експерт Українці програли збірній Іспанії боротьбу на флангах © Marca
Вимагати перемогти збірну Іспанії від українців було б нерозумно, вважає експерт В'ячеслав Заховайло. У складі "синьо-жовтих" просто немає гравців, які б могли позмагатися у майстерності з іспанцями.

27 березня в Севільї збірна України зазнала другої поразки у відборі Євро-2016, програвши Іспанії 0:1. Єдиний гол українці пропустили на 28-й хвилині, але володіючи перевагою після перерви, підопічні Михайла Фоменка так і не зуміли зрівняти рахунок.

Відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло вважає, що вимагати від українців обіграти іспанців зарано. По-перше, в українській команді немає таких майстерних виконавців, як в "Ла Роха", по-друге, сама гра "синьо-жовтих" далека від ідеалу.

"Ми не володіємо підбором виконавців які могли б за рахунок майстерності обіграти іспанців. Тільки за рахунок організації оборонної гри в зонах, самовіддачі гравців, і простого везіння ми могли розраховувати на нічийний результат. Гра нашої збірної виглядає незбалансованої", - вважає Заховайло.

Втім, фахівець вважає, що звинувачувати в поразці Фоменко, який нібито вибрав не ту тактику, не можна. І знову-таки - через кадрового питання.

"Ми вміємо зіграти на контратаці. Це знають всі, і, повірте, до цього готові. Футбол з окопами - це минуле. Але критикувати Фоменко я б не став. У кожного тренера свій погляд на організацію гри. Припускати, що інший підбір гравців у центральному трикутнику зіграв би краще...Гру ми програли на флангах. Ми в черговий раз виявилися неготовими до здвоювання флангів у суперника", - вважає експерт.

"Гол, щоправда, ми пропустили з центральної зони. Персональна помилка центральних захисників: занадто широко в тому моменті розташувалися. Чим був зобов'язаний займатися на полі Степаненко, для мене залишилося загадкою. Занадто багато руйнівників в центрі, ось мізків не вистачає. Виняток - Ротань, але йому одному дуже складно", - резюмував Заховайло.

Нагадаємо, що українці після поразки залишилися на третьому місці в групі С, однак тепер відстають від Іспанії на 3, а від Словаччини вже на 6 залікових пунктів. Наступний поєдинок збірна України проведе 14 червня вдома проти Люксембургу.

Читайте також: Луческу вважає, що збірна України не заслуговувала на поразку у матчі з Іспанією

31 березня у Львові відбудеться товариський матч, в якому підопічні Михайла Фоменка прийматимуть збірну Латвії. Нагадаємо, що тренерський штаб не зможе розраховувати на Романа Зозулю, який отримав серйозне пошкодження коліна в матчі з Іспанією, і вилетів як мінімум до кінця сезону.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі