Збірна України не бойкотуватиме Паралімпіаду в Сочі, - Сушкевич

Поділитися
Збірна України не бойкотуватиме Паралімпіаду в Сочі, - Сушкевич © sochi2014.com
Після зустрічі з Володимиром Путіним президент Національного паралімпійського комітету спорту України Валерій Сушкевич заявив, що українська збірна все-таки буде брати участь у Паралімпійських іграх, незважаючи на попередні заяви про можливий бойкот.

Українські паралімпійці все-таки виступлять на зимових Паралімпійських іграх у Сочі.

Рішення було прийнято за кілька годин до офіційної церемонії відкриття Ігор. Після того, як 6 березня в українському відділенні олімпійського парку було піднято національний прапор, ніхто з керівників і спортсменів не міг з упевненістю сказати про бойкот змагань.

Російські "Известия" повідомили про зустріч голови комітету інвалідів Валерія Сушкевича з президентом РФ Володимиром Путіним, на якій було ухвалено остаточне рішення.

"Ми не можемо бути індиферентними до ситуації, коли створена унікальна в світі проблема. Цінності параолімпізму завжди пов'язані з миром. Під час Олімпіади війни припинялися, ніяких військових дій. Паралімпійці готові вийти на старт будь-яких видів і дуже хочуть цього, але будь-яка команда не є чимось окремим від народу і країни, - сказав на прес-конференції в олімпійському парку Валерій Сушкевич. - Я не пам'ятаю, щоб країна-організатор почала інтервенцію на територію країни-учасниці Ігор".

За словами спортивного чиновника, бажання українських паралімпійців виступати величезне, але воно несумісне з бажанням брати участь в долі країни.

Валерій Сушкевич розповів, що разом з атлетами вони довго вирішували, залишатися в Сочі чи ні, але в підсумку прийняли рішення, що перемоги українців краще запам'ятаються, ніж бойкот.

"Ми хочемо реалізувати свій потенціал в умовах миру, - сказав Сушкевич, - я просив Володимира Лукіна і Дмитра Козака передати моє прохання президенту Володимиру Путіну, щоб в період Ігор була деескалація конфлікту".

В результаті Сушкевич зустрівся з російським лідером, спілкувалися вони близько півгодини.

"Я повторив пану Путіну одне прохання, щоб був мир під час Ігор, щоб було зроблено конкретні кроки, щоб Ігри підтримали право людини на мир у своїй країні. Я не торкався ніяких політичних тем: питання мови, політичного устрою. Але я виступав як посланець паралімпійців України. Ми залишаємося на Паралімпіаді", - сказав Сушкевич під овації журналістів.

Раніше про бойкот Паралімпіади-2014 заявили Великобританія, США, Німеччина, Канада, Норвегія, Фінляндія та Нідерланди.

Нагадаємо, що Паралімпійські ігри у Сочі пройдуть з 7 по 16 березня. !zn

Читайте також:

Великобританія четвертою відмовилася від саміту G8 та Паралімпійських ігор в Сочі

Українські любителі дзюдо звинуватили Путіна у порушенні Кодексу честі дзюдоїста

Українські паралімпійці-плавці здобули абсолютну перемогу на чемпіонаті світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі