Збірна України на Євро-2016 буде залежати від гри Коноплянки - Фоменко

Поділитися
Збірна України на Євро-2016 буде залежати від гри Коноплянки - Фоменко Фоменко вірить в Коноплянку © football.ua
Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко поділився думкою про успіхи футболіста "Севільї" Євгена Коноплянки з іспанськими журналістами.

"Думаю, що кожен гравець переходить на більш високий рівень, коли переїжджає в країну, в чемпіонаті якої зібрано стільки яскравих зірок світового футболу. Така конкуренція змушує гравця демонструвати максимум своїх можливостей і, відповідно, вимагає проявляти характер. Саме такий чемпіонат, як в Іспанії, дає реальну оцінку рівню гравця. Якщо Коноплянка хоче показати свій максимальний рівень, а я думаю, що так і є, його рішення перейти до Примери - цілком правильне".

"Я б не став говорити, що його стиль гри краще підходить саме до іспанського чемпіонату. У сучасному футболі вже немає яскравої різниці між ігровими стилями чемпіонатів провідних європейських футбольних країн. Іспанська Прімера змінилася після новацій Йохана Кройфа. Саме його принципи ведення гри стали визначальними для нинішнього іспанського стилю у футболі, побудованого на контролі м'яча. Тому повертаючись до Коноплянки, можу сказати, що він би також міг спробувати зіграти в англійському або німецькому чемпіонатах. Але оскільки вибрав Іспанію, то повинен пристосовуватися саме до цього стилю гри", - сказав Фоменко.

Також наставник збірної України пояснив рішення довірити півзахиснику капітанську пов'язку:

"Це не було пов'язано з його іграми за клуб. Коноплянка - один з ключових гравців збірної України, один із її лідерів. Саме тому відсутність травмованого Ротаня, дискваліфікованого Кучера і Тимощука, який не потрапив у стартовий склад, було прийнято рішення віддати капітанську пов'язку Коноплянці".

Читайте також: Коноплянка зробив дві результативні передачі і став кращим в матчі проти "Реала"

"Коноплянка - один з тих гравців, від чийого виконання буде залежати гра збірної України на чемпіонаті Європи. Для нього - це відмінний шанс проявити себе на турнірі, за яким уважно спостерігатиме весь футбольний світ. Це - найбільша мотивація для футболіста. Коноплянка може скористатися цією можливістю і проявити себе справжнім лідером команди".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі