Збірна України на хокейному ЧС буде боротися за виживання з Японією

Відео
Поділитися
Збірна України на хокейному ЧС буде боротися за виживання з Японією Збірна України програла Угорщині 2:4 © ФХУ
Українці програли четверту гру поспіль на світовій першості в Кракові, і тепер їх чекає нелегка боротьба за виживання. У поєдинку з Японією "синьо-жовтих" влаштує тільки перемога.

Збірна України програла в черговому матчі чемпіонату світу і тепер може покинути другий за рангом дивізіон світового хокею. В 4-му турі українці втратили перемогу над Угорщиною: ведучи в рахунку 2:0, вони дозволили супернику не тільки відновити рівновагу, але і вийти вперед.

В іншому матчі Японія несподівано обіграла Італію 3:2, і здобула перші очки на турнірі, а це означає, що Україна буде боротися за виживання з японцями. Лише перемога дозволить українській команді зберегти прописку в дивізіоні 1А, і не впасти на ще більш низький рівень.

Матч з угорцями проходив під диктовку суперника, але у другому періоді українці використали свої шанси і повели 2:0 завдяки шайбам Романа Благого і Артема Гніденка. І якби за рахунку 2:1 все той же Благої реалізував вихід 1 до 0 з голкіпером угорців, можна було б спокійно довести матч до першої перемоги. Проте на перерву команди пішли за мінімальної переваги українців, яке в підсумку розтануло в третьому періоді.

Підопічні Олександра Годинюка забили-таки гол і зрівняли рахунок, але суддя системи "відео-гол" не зарахував взяття воріт, зафіксувавши высокоподнятую ключку у Гніденко в момент дальнього кидка Олександра Побєдоносцева. Угорці ж в наступної атаки зняли всі питання про переможця - 4:2.

Перемогу на змаганнях шести збірних вже забезпечив собі Казахстан: підопічні екс-тренера збірної України і "Донбасу" Андрія Назарова показали 100-відсотковий результат на турнірі, демонструючи гарну результативність.

А ось боротьба за друге місце належить неабияка: несподівано для багатьох путівку в топ-дивізіон розіграють не італійці, як передбачалося раніше, а Польща та Угорщина. Поляків для виходу в еліту світового хокею через кілька десятиліть, влаштує тільки перемога.

Читайте також: Збірна України з хокею обмінялася перемогами з білоруським "Гомелем"

Єдине очко на турнірі українці завеовали в матчі другого туру, в якому поступилися Італії в овертаймі 1:2. Тоді у складі "синьо-жовтих" відзначився Віктор Захаров.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі