Збірна України може відмовитися від участі у Паралімпіаді у Сочі-2014

Поділитися
Збірна України може відмовитися від участі у Паралімпіаді у Сочі-2014 © sochi2014.com
Українська команда вже знаходиться на місці проведення Ігор, однак поки що немає остаточного рішення щодо її участі у змаганнях. Все залежатиме від подальшого розвитку політичних подій в Україні і Росії.

Українські спортсмени-інваліди можуть не взяти участь у зимових Паралімпійських іграх, які пройдуть з 7 по 16 березня у Сочі.

У зв'язку з останніми подіями збірна України погрожує відмовитися від участі у Паралімпійських іграх. Про це заявив глава Паралімпійського комітету країни, народний депутат від "Батьківщини" Валерій Сушкевич.

"Команда, керівники інваспорту України зараз знаходяться у Сочі. Я вилітаю туди у вівторок. Але - протягом найближчих двох днів, у понеділок-вівторок, радою Національного Паралімпійського комітету буде розглядатися питання про можливу неучасть України у Паралімпійських іграх - як реакцію на окупацію української території військами держави, яка є господинею Паралімпіади", - каже Сушкевич.

Керівник нагадав, що українські спортсмени є лідерами у світовому масштабі і могли б показати у Сочі досить хороший результат.

"Достатньо подивитися на підсумки останніх чемпіонатів світу з біатлону та лиж. Ми - реальні конкуренти Росії. Не хотів би мати нахабство говорити про перше загальнокомандне місце, але про одну з найвищих позицій - точно", - зазначив Сушкевич.

ТАКОЖ: Великобританія четвертою відмовилася від саміту G8 та Паралімпійських ігор в Сочі

На погляд керівника українських паралімпійців, будь-який варіант з неучастю українців у Сочі-2014, трагічний.

"Уявляєте, людина без ніг або тотально сліпа чотири, п'ять, шість років свого життя віддала, щоб виступити на Іграх.

Я досі сподіваюся на здоровий глузд керівника Росії. І хочеться вірити, що в цьому рішенні не останнє місце буде займати фактор участі в Іграх представників десятків країн - людей без ніг, сліпих, які мають важкі варіанти інвалідності, в тому числі і в результаті військових дій у світі. Що хоча б цей аспект зупинить. Це надто цинічно приймати Паралімпіаду - і починати війну".

Сушкевич зазначив, що президент Російської Федерації має вивести війська з України - це могло б стати причиною, щоб українська сторона врешті-решт взяла участь у Паралімпіаді.

Нагадаємо, що на літніх Паралімпійських іграх у Лондоні українці посіли 4-те загальнокомандне місце, здобувши 84 золотих медалі і пропустивши вперед лише Великобританію, Росію і Китай. !zn

Читайте також:

Українські паралімпійці-плавці здобули абсолютну перемогу на чемпіонаті світу

Меркель висловила Обамі побоювання, що Путін втратив контакт із реальністю

В уряді РФ стверджують, що Олімпіада-2014 обійшлася всього в 3,5 мільярда доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі