Захисник "Шахтаря" вважає трансфери українських футболістів у Росію нормальним явищем

Поділитися
Захисник "Шахтаря" вважає трансфери українських футболістів у Росію нормальним явищем Бутко вважає, що немає нічого особливого в тому, що він буде грати в Росії
24-річний Богдан Бутко не зумів закріпитися в складі "Шахтаря", тому більшу частину своєї кар'єри провів в оренді - у Маріуполі та Луцьку. А тепер зібрався стати гравцем російського "Амкара".

Захисник Богдан Бутко, в активі якого виступи за донецький "Шахтар", луцьку "Волинь" і маріупольський "Іллічівець", вже кілька тижнів перебуває в розташування російського "Амкара".

24-річний футболіст сподівається продовжити кар'єру в команді з Пермі, і вважає, що укладати контракт з представником країни-агресора, нормальне явище. Головним аргументом Бутко є аргумент, що футбол і політика - несумісні речі.

"Я вважаю, що переходи українців у Росії не повинні розглядатися під кутом політичної ситуації. У футболіста зовсім інше життя. Не потрібно вороже налаштовуватись на подібні переходи в російський чемпіонат. З усіх інших країн футболісти можуть переходити в Росію, а українці не можуть? Чому так? Я не вважаю це правильним", - цитує Бутко football.ua.

Бутко, який народився у Донецьку, повідав, що російські футболісти в "Амкарі" дуже переживають щодо війни в Україні, і в цілому, він не відчув на собі поганого ставлення.

"Футболісти адже, можна сказати, - люди дуже далекі від політики взагалі. І вважати нас ворогами не треба. Я - українець. Я переживаю за Україну. Але у мене життя зовсім інша. Мені потрібно рухатися в своєму напрямі, тому що у мене така професія", - резюмував захисник.

Додамо, що Бутко викликався під прапори збірної України, а перед цим пройшов всі рівні національних команд - юнацьку, юніорську та молодіжну збірні.

Відзначимо, що на сьогоднішній день у вищому російському дивізіоні виступають українці Анатолій Тимощук ("Зеніт") і Тарас Михалик ("Локомотив"). Втім, обидва підписали контракти з росіянами задовго до подій 2014 року.

Читайте також: "Зоря" підписала футболіста з Криму, який прийняв російське громадянство

Півзахисник "Карпат" Олег Голодюк у недавньому інтерв'ю на запитання журналіста, чи міг би він розглядати пропозиції від російських команд, відповів категорично: краще грати в першій лізі, ніж в Росії, заявив прокурор.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі