Забивши три голи "Реалу", Мессі став найкращим снайпером "іспанської класики"

Поділитися
Забивши три голи "Реалу", Мессі став найкращим снайпером "іспанської класики" © epochtimes.ru
"Барселона" здобула вольову перемогу над принциповим суперником у класичному протистоянні іспанського футболу. Втім, поки столичні футболісти випереджають каталонців у турнірній таблиці.

Хет-трік Ліонеля Мессі допоміг "Барселоні" в гостьовому матчі 29-го туру чемпіонату Іспанії здолати мадридський "Реал".

Чергове дербі цих команд, іменоване "ель класіко", завершилося перемогою каталонців на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" з рахунком 4:3.

Зробивши хет-трік, Мессі став найрезультативнішим футболістом в історії класичних протистоянь - на його рахунку 21 м'яч. За цим показником він обігнав великого Альфредо Ді Стефано (з урахуванням хет-тріку в аргентинця 21 гол). Також Мессі вийшов на друге місце серед бомбардирів в чемпіонаті Іспанії за всю історію - 236 голів - на два більше, ніж у зірки 80-х "Атлетіко" і "Реала" Уго Санчеса.

На 7-й хвилині Андрес Іньєста вивів синьо-гранатових вперед. Щоправда, в середині першого тайму Карім Бензема протягом чотирьох хвилин двічі вразив ворота суперника, але незадовго до перерви Мессі відновив рівновагу - 2:2.

На 55-й хвилині Кріштіану Роналду реалізував пенальті, і рахунок знову став на користь мадридців. Але потім Серхіо Рамос збив у штрафному Неймара. Арбітр видалив захисника і показав на "точку". Мессі привів вирок у виконання, а через шість хвилин повторив свій подвиг. Цього разу пенальті заробив Іньєста.

Чемпіонат Іспанії

Прімера

29-й тур

"Реал" - "Барселона" - 3:4 (2:2)

Голи: Іньєста, 7 (0:1). Бензема, 20 (1:1). Бензема, 24 (2:1). Мессі, 42 (2:2). Кріштіану Роналду, 55 - з пенальті (3:2). Мессі, 65 - з пенальті (3:3). Мессі, 84 - з пенальті (3:4).

"Реал": Дієго Лопес, Карвахаль, Пепе, Серхіо Рамос, Марселу, Хабі Алонсо, Модріч (Мората, 90), Ді Марія (Іско, 85), Бейл, Кріштіану Роналду, Бензема (Варан, 66).

"Барселона": Віктор Вальдес, Дані Алвес, Піке, Маскерано, Хорді Альба, Серхіо Бускетс, Хаві, Іньєста, Неймар (Педро, 69), Фабрегас (Санчес, 80), Мессі.

Попередження: Ді Марія, 35. Пепе, 43. Фабрегас, 43. Серхіо Бускетс, 66. Кріштіану Роналду, 85. Хабі Алонсо, 85. Модріч, 88.

Видалити: Серхіо Рамос, 63 (фол "останньої надії").

Суддя: Ундіано Мальєнко.

23 березня. Мадрид. Стадіон "Сантьяго Бернабеу".

Тепер каталонці всього на одне очко відстають від двох мадридських клубів - "Реала" та "Атлетіко", які перебувають на вершині турнірної таблиці Прімери. Трійка лідерів помітно відірвалася від найближчих переслідувачів. Четвертий "Атлетік" з Більбао відстає від "Барси" на 14 залікових пунктів.

Примітно, що частково протистояння іспанських команд перенеслося і на Лігу Чемпіонів: в 1/4 фіналу "Барселона" зіграє з "Атлетіко". !zn

Читайте також:

Воротар "Реала" встановив рекорд Ліги Чемпіонів

Мессі підкорився черговий бомбардирський рекорд

Тренер "Барселони", що показав світу талант Мессі, завершив кар'єру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі