Забірченко прогнозує відтік гравців української Суперліги

Поділитися
Забірченко прогнозує відтік гравців української Суперліги Забірченко останній сезон провів у "Будівельнику"
На думку капітана збірної України, вітчизняні баскетболісти масово будуть шукати щастя за кордоном.

Гравець національної збірної України Дмитро Забірченко впевнений, що в це міжсезоння багато українських виконавців поїдуть з вітчизняного чемпіонату, який помітно ослаб. Баскетболісти готові навіть втратити в зарплаті, але грати в більш конкурентному турнірі і стабільно отримувати зароблені гроші.

"Я спілкуюся з хлопцями, і багато хто каже, що краще поїхати за кордон, нехай і на менші гроші, але зате ти будеш знати, що ці гроші отримаєш, - сказав Забірченко в інтерв'ю "Планеті Баскетбол", - Адже якщо у "Будівельнику" ситуація ще більш-менш нормальна, нам платили, то є клуби, в яких гравці отримали гроші всього за два-три місяці. І я розумію людей, яких і так запрошували на невелику суму, а вони навіть її не побачили. Тому зараз вони готові поїхати за кордон за вдвічі меншу зарплату. Це краще, ніж залишитися тут і сумніватися, що їм у результаті заплатять хоча б половину від обіцяного. Їх можна зрозуміти. Багато гравців, з якими я спілкуюся, взагалі не розглядають пропозиції з України, навіть якщо вони надходять".

Зазначимо, що першою ластівкою цього літа вже став центровий національної збірної Артем Пустовий, який днями підписав контракт з іспанським "Обрадойро". А ще в кінці травня розігруючий "Будівельника" Денис Лукашов переїхав до Росії, де буде виступати за "Автодор".

Сам Забірченко поки не знає, де продовжить кар'єру: "У мене є невелика проблема з коліном, і тільки тоді, коли я залікую травму, агент буде займатися моїм працевлаштуванням, пошуком клубу. Можливо, це буде Україна, може, не Україна".

Також капітан збірної вважає, що найближчим часом Суперліга, клуби якої поки не можуть грати в єврокубках, перетвориться на першість молоді та ветеранів: "Якщо ми проведемо ще рік-два без єврокубків, хороші легіонери просто забудуть про Україну. Адже багато з них їдуть сюди саме для того, щоб засвітитися на міжнародній арені і зарекомендувати себе перед усією Європою. Я взагалі не знаю, які люди будуть грати, які тренери залишаться. У спілкуванні з іншими баскетболістами ми сходимося на тому, що ті, хто зможе працевлаштуватися за кордоном хоч на скільки-небудь пристойних умовах, будуть їхати. А у нас, як в деяких країнах, де клубний баскетбол недостатньо розвинений, і слабкий національний чемпіонат, буде турнір ветеранів і молодих хлопців".

Додамо, що Забірченко ще не знає, чи буде виступати за збірну на Євробаскеті-2015. Дмитро лікує коліно і вважає, що своєю грою в минулому сезоні не заслужив потрапляння до складу команди.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі