За дії фанатів під час матчу з Росією збірної Чорногорії зараховано поразку

Поділитися
За дії фанатів під час матчу з Росією збірної Чорногорії зараховано поразку Ігор Акінфєєв постраждав від кинутого на поле фаєри © Спорт-Экспресс
УЄФА зі всією строгістю відреагувала на події матчу 5-го туру відбору до Євро-2016 в Подгориці. За кинуту у воротаря росіян петарду футболісти Чорногорії отримали нуль в графі "очки".

Контрольний, етичний і дисциплінарний комітет УЄФА оголосив рішення по матчу 5-го туру відбіркового турніру Євро-2016 між збірними Чорногорії та Росії, який пройшов 27 березня в Подгориці. Тоді матч був перерваний на 67-й хвилині через заворушення на трибунах, а в самому його початку на полі була кинута петарда, яка влучила у воротаря росіян Ігоря Акінфєєва.

Зустріч була визнана анульованою, як наслідок збірної Чорногорії присуджено поразку з рахунком 0:3. Крім того, Чорногорія покарана проведенням двох наступних матчів без глядачів (другий матч - умовно з випробувальним терміном у два роки). Також чорногорці оштрафовані на 50 тисяч євро. У свою чергу РФС оштрафований на 25 тисяч за поведінку російських уболівальників.

Таким чином, у турнірній таблиці групи G відбулися зміни: росіяни з 8 очками в активі наблизилися до Швеції, яка йде на другому місці з 9 заліковими пунктами. Безсумнівний лідер секстету - Австрія, яка лише одного разу в п'яти матчах зіграла внічию, вигравши інші поєдинки.

Нагадаємо, що зустріч в Подгориці була перервана на 67-й хвилині через заворушення на стадіоні. Вже на 1-й хвилині хвилині по воротах російської збірної Ігоря Акінфєєва прилетів запалений фаєр. Однак після півгодинної перерви, викликаного поведінкою вболівальників, арбітр Деніз Айтекін прийняв рішення відновити гру. Пізніше у Акінфєєва, який поступився місцем на полі Юрію Лодигіна, були діагностовано опіки шиї і легкий струс мозку.

Читайте також: Вболівальнику, який кинув петарду у воротаря збірної Росії, висунуть звинувачення в насильстві

У середині березня віце-президент ФІФА Джеффрі Уебб в інтерв'ю ESPN FC заявив, що в Росія не може приймати ЧС-2018 через расизм. Втім, поки що в Цюріху повністю довіряють росіянам в організації мундіалю - навіть незважаючи на агресію на трибунах під час футбольних ігор в країні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі