Южненський "Хімік" став сьомою командою в історії, яка перемогла у регулярці Суперліги

Поділитися
Южненський "Хімік" став сьомою командою в історії, яка перемогла у регулярці Суперліги © http://budivelnyk.ua
Обігравши на виїзді київський "Будівельник", южненці ще раз підтвердили, що проводять один із кращих сезонів у своїй історії: вони стали недосяжними для переслідувачів і отримали перевагу свого майданчика аж до фіналу плей-офф.

Южненський "Хімік" вперше у своїй історії став регулярним чемпіоном баскетбольної Суперліги. Історичне досягнення підкорилося представникам Одеської області за кілька турів до старту плей-офф.

Таким чином, жителі півдня отримали перевагу свого майданчика аж до фіналу плей-офф.

До цього могли похвалитися подібним досягненням "Будівельник", БК "Одеса" ("Біпа-Мода"), київський "ЦСКА", " Азовмаш", БК "Київ" і БК "Донецьк".

Символічно, що перемогу у регулярці "Хімік" оформив після виїзної перемоги над чинним чемпіоном української Суперліги "Будівельником" - 97:88.

Втім, особливо дивним цей факт не став, враховуючи те, як нелегко стартував у чемпіонаті "Будівельник", а також масовий відтік легіонерів і як наслідок - послаблення інших конкурентів. Та й у цілому, перше місце перед матчами на виліт - не гарантія підсумкового чемпіонства.

Що стосується киян, то завоювати друге місце у "регулярці" буде нелегко, враховуючи, що на їхні п'яти вже наступає "Азовмаш", а "Донецьк" все ще має на одну перемогу більше.

Як інформують "Коментарі", матч лідерів чемпіонату пройшов, як і очікувалося, у тренувальній залі киян у присутності близько 100 глядачів. Мабуть, це антирекорд за останні років 20, коли у 1990-х на поєдинку "Будки" у залі СК "Авангард" або СК КПІ могло прийти трохи більше вболівальників.

Втім, гра вийшла досить непоганою, однак закінчилася зовсім не так, як планували кияни. У разі перемоги вони ще теоретично могли зачепитися за боротьбу за перше місце у регулярному чемпіонаті.

І спочатку "Будівельник" легко забезпечив собі двозначну перевагу - 18:5. Втім, "Хімік" швидко пристосувався до невеликої зали і до великої перерви зумів наблизитися до суперника на відстань одного точного кидка - 46:44.

А після відпочинку киян немов підмінили. Южненці організували ривок 14:1, від якого "Будівельник" так і не відійшов. Повернути інтригу в матчі йому заважала огидна гра на підборі, за рахунок чого команда з Одеської області отримувала можливості атакувати з другої спроби. Перед останньою хвилиною кияни все ж скоротили відставання до п'яти балів, але захиститися у вирішальні моменти вони так і не змогли.

Відзначимо, що в нинішньому сезоні плей-офф відбудеться у дещо скороченому форматі. Старт нокаут-раунду заплановано на середину квітня. На цій стадії буде задіяно вісім клубів. Політичні події лютого-березня, а також кілька внутрішніх конфліктів у структурі Суперліги змусили керівництво піти на скорочення кількості матчів. Чвертьфінальні серії пройдуть до двох перемог однієї з команд, а далі суперникам буде необхідно перемогти тричі. !zn

Читайте також:

"Будівельник" в овертаймі поступився "Црвені Звезді", вилетівши з 1/4 фіналу Єврокубка

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Україна в сім разів зменшить витрати на Євробаскет-2015

Кримські баскетболісти розпочали процес вступу в російську федерацію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі