Юніорська збірна України знову пробилася у фінальну частину Євро

Поділитися
Юніорська збірна України знову пробилася у фінальну частину Євро Українці пробилися на чемпіонаті Європи, який відбудеться у Греції © UEFA
Команда відомого в минулому футболіста Олександра Головка зуміла пройти всі кваліфікаційні ступені і зіграє в компанії кращих на континенті.

Юніорська збірна України (вік гравців до 19 років) пробилася на чемпіонат Європи, який відбудеться в червні в Греції.

Українці під керівництвом екс-захисника київського "Динамо" кінця 1990-х Олександра Головка стали переможцями елітного раунду відбіркового турніру, що проходив в Чорногорії. Зігравши внічию з Боснією і Герцеговиною 1:1, "синьо-жовті" не залишили шансів Польщі - 4:2. А у вирішальному поєдинку вони впевнено обіграли Чорногорію 2:0. Голи на свій рахунок записали екс-півзахисник "Шахтаря" Олександр Зінченко і нападник "Карпат" Мар'ян Швед.

Цікаво, що перед стартом турніру ЗМІ повідомляли, що Зінченко, який нещодавно став футболістом "Уфи", нібито збирається прийняти російське громадянство. Однак поки офіційних повідомлень з цього приводу не було.

Таким чином, українці приєдналися до компанії таких збірних як Греція, Австрія, Росія, Нідерланди, Німеччина та Франція. Ще одну путівку розіграють Іспанія, Португалія, Грузія і Туреччина. Кваліфікаційний турнір в цьому квартеті відбудеться в Португалії, починаючи з 29 травня. Жеребкування фінального турніру заплановано на 9 червня.

Україна U-19 - Чорногорія U-19 - 2:0 (2:0)

Голи: Зінченко, 20 (1:0). Швед, 30 (2:0).

Україна: Солдатенко, Кирюханцев, Матвієнко, Лук'янчук, Михайличенко, Зінченко (Мисик, 65), Вачіберадзе, Клец (Циганков, 55), Арендарук (Третьяков, 46), Швед, Зубков.

Чорногорія: М. Шаркич, Гривич, С. Вукчевич, Нилович, Рудович (Рашо, 46), Вуйинович (Перовіч, 28), О. Шаркич (Мілошевіч, 62), А. Вукчевич, Магуд, Марас, Ускович.

Покарання: А. Вукчевич, 39. Вачіберадзе, 48. Гривич, 63. Ускович, 69. Михайличенко, 90 (попередження).

Суддя: Паусон (Англія).

Додамо, що з 2002 року чемпіонат Європи серед 19-річних проходить кожен рік: у 2009-му на турнірі в Маріуполі і Донецьку збірна України стала переможцем, обігравши у фіналі Англії 3:1.

У минулому сезоні юніорська команда під керівництвом Олександра Петракова зайняла на ЧЄ шосте місце, яке, втім, дало можливість брати участь у вже молодіжному чемпіонаті світу (серед футболістів на старші 1995 року народження), який 30 травня стартує Новій Зеландії.

Українські футболісти зіграли перед вильотом за океан три спаринги, здобувши в них одну перемогу, програвши один раз, а в поєдинку з донецьким "Металургом" українці розписали мирову 0:0. Ще один матч буде у тренерського штабу вже новозеландської землі - суперником "синьо-жовтих" буде Уругвай.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі