Йожеф Сабо згадав, як у Москві його називали "фашистом"

Поділитися
Йожеф Сабо згадав, як у Москві його називали "фашистом" Йожеф Сабо згадав непрості радянські роки © fcdynamo.kiev.ua
Етнічному угорцю було важкувато пристосуватись до життя у Радянському союзі.

Колишній тренер "Динамо", "Дніпра", а також збірної України Йожеф Сабо, що у 60-ті роки вважався одним із найкращих півзахисників радянського футболу, розповів про деякі моменти життя у радянські часи.

Сабо, що 75 років тому народився в Угорщині, в склад якої тоді входила частина території сучасного Закарпаття, згадав, як його недолюблювали в Москві, коли він грав там чи то з "Динамо", чи у збірній СРСР.

"Особливо я в Москві натерпівся. Скільки туди приїжджав, постійно чув, що мене "фашистом" називали. Усе тому, що знали, що мій батько служив під час Другої світової війни в угорській армії, яка в той час була союзницею Німеччини. А хіба в нього був вибір?", - згадує екс-тренер "Динамо" та збірної України.

"Закарпаття тоді до складу Угорщини входило, а ми – етнічні угорці. Тато воював на боці тих, хто його призвав. Потім його за те до Сибіру відправили. Повернувся у 1948-му, коли я вже в школу ходив, дуже хворим", - розповів Сабо в інтерв'ю виданню UA-Футбол.

Читайте також: Експерт розповів, у чому Ярмоленко перевершує Коноплянку

Сабо додав, що намагався не помічати це, а просто відповідав опонентам на футбольному полі.

Цікаво динамівець-ветеран розповів і про нинішню геополітичну ситуацію, в якій ключову роль відведено Україні.

"Угорці досі пам'ятають Росії 1956-й, танки на вулицях Будапешта, які переїжджали через людей. Тому мені як мадярові нині й дивно слухати проросійські висловлювання прем'єр-міністра Угорщини Орбана. А все тому, що Путін дав на 100 доларів дешевший газ. Веде себе, як повія. Ти забув танки в Будапешті?", - запитує Сабо.

Нагадаємо, що за роки незалежності України Сабо тричі очолював київське "Динамо", а також протягом декількох років працював головним тренером національної збірної.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі