Ярмоленко визнав, що вчинив неправильно, вдаривши Степаненка

Поділитися
Ярмоленко визнав, що вчинив неправильно, вдаривши Степаненка Ярмоленко сподівається, що в майбутньому подібне не повториться © Dynamo.kiev.ua
Лідер "Динамо" вперше прокоментував бійку в матчі киян з "Шахтарем" і пообіцяв усім потиснути руки в збірній.

Андрій Ярмоленко визнав, що вчинив неправильно, вдаривши Тараса Степаненка під час матчу "Шахтар" - "Динамо". При цьому лідер киян заявив, що не праві в цій ситуації були і гравці "гірників".

"Звичайно, на мою адресу вилилося дуже багато критики. І я, безумовно, згоден з тим, що вчинив неправильно. Потрібно вміти не піддаватися на провокації і грати у футбол. А коли вже "повівся", то необхідно це визнати і відповідати за свій вчинок. І мені дуже неприємно, що все це сталося. Особливо неприємно те, що такий епізод побачили мільйони дітей, які є вболівальниками "Динамо", "Шахтаря", які просто люблять футбол. Подібного необхідно уникати в майбутньому: завдання футболістів під час матчу - грати у футбол, а не з'ясовувати стосунки.

У цілому, вважаю, що в цій ситуації неправі багато хто. Неправильно вчинив Степаненко, побігши до динамівських уболівальників, і він сам сказав, що шкодує про це. Неправильно вчинив Тарас ще й після матчу, коли на всю країну неприємно висловився на адресу Гармаша. Неправильно вчинив Кучер, вибігши на поле з лавки запасних. Неправильно вчинив Срна, коли після гри виспівував в літаку всі ці "пісні". Битися на футбольному полі, як це зробив я, - теж неправильно.

Одним словом, у цій ситуації багато хто наламав дров. Сподіваюся, ця історія стане всім нам хорошим уроком, і в майбутньому подібного не повториться. А те, що сталося, вже не зміниш - з цим доведеться жити, від цієї ситуації нікуди не дінешся. Але головне - зробити правильні висновки", - сказав Ярмоленко в інтерв'ю Dynamo.kiev.ua.

Лідер "Динамо" також заявив, що у збірній України потисне руки всім гравцям "Шахтаря": "Я згоден зі Степаненком в тому, що ніхто не буде змушувати нас з ним ходити за ручку або дружити сім'ями. Але якщо плавно перейти до теми збірної, то скажу головне: коли я приїжджаю у розташування національної команди, то для мене завжди "Динамо", "Шахтар", "Дніпро", "Зоря" і всі інші клубні питання відходять на другий план. Так було завжди, і нічого не зміниться на цей раз. Тому що ти захищаєш честь своєї країни, і потрібно забувати все, що цьому може завадити. Зокрема, йдеться про різного роду конфліктні ситуації.

Особисто я, приїхавши в збірну, підійду до кожного з хлопців і потисну йому руку. Незалежно від того, чи це гравець "Динамо", "Шахтаря", "Дніпра" чи якогось іншого клубу. Ми два роки займалися однією справою, працювали над досягненням спільної для нас мети - завоюванням путівки на чемпіонат Європи, і одне це вже повинно змушувати нас поважати один одного!

Напередодні чемпіонату Європи цей інцидент треба залишити осторонь - заради того, щоб наша збірна гідно виступила на Євро-2016 і показала на цьому турнірі хороший футбол. А вже після цього можемо знову ображатися один на одного. Зараз же можу сказати однозначно: у збірній вся ця тема мною підніматися не буде".

Нагадаємо, в 24-му турі УПЛ "Шахтар" обіграв "Динамо" з рахунком 3:0. Після третього голу Степаненко підбіг до трибун з уболівальниками "Динамо" і показав емблему "гірників". Дії півзахисника "Шахтаря" не сподобалися гравцям "Динамо". Ярмоленко вдарив Степаненка по нозі, після чого на полі почалася бійка. Відразу після матчу Степаненко заявив, що його дружба з Ярмоленком закінчилася.

Раніше Ярмоленко не захотів вибачатися перед Степаненком.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі