WADA отримала нові дані про допінг в російському спорті

Поділитися
WADA отримала нові дані про допінг в російському спорті Росія може отримати нові санкції за допінг © Р-Спорт
Це може привести за собою нові санкції для російського спорту.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) повідомило про отримання бази даних московської антидопінгової лабораторії з результатами допінг-тестів російських спортсменів.

Заява з'явилася на офіційному сайті організації, якій прийшов анонімний лист з інформацією московської антидопінгової лабораторії по всім тестам російських спортсменів в період з січня 2012-го по серпень 2015 року.

Агентство проведе експертизу файлу, а в подальшому ця інформація може привести до нових санкції для Росії, у тому числі до позбавлення права російських спортсменів на виступ на майбутній зимовій Олімпіаді-2018. Зараз інформацію про лист з базами вже отримали спеціальні комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) під керівництвом Самуеля Шміда та Дениса Освальда, які розслідують ситуацію з допінгом в Росії.

Очікується, що WADA представить нові дані на засіданнях ради засновників 15 і 16 листопада. Саме в ці дні Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) могло бути відновлено у своєму статусі.

Нагадаємо, що раніше Річард Макларен озвучив другу частину своєї доповіді, в якій повідомлялося, що заборонені препарати вживали російські спортсмени, які виступали на Олімпіаді-2012 в Лондоні, літній Універсіаді-2013, чемпіонаті світу з легкої атлетики 2013 року в Москві і зимових Іграх 2014 року в Сочі. Махінації проводилися під контролем РУСАДА, ФСБ і Міністерства спорту.

Раніше повідомлялося, що в Росії існує банк чистих зразків для підміни допінг-проб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі