Воронін завершив кар'єру, так і не зігравши за жоден український клуб

Поділитися
Воронін завершив кар'єру, так і не зігравши за жоден український клуб Андрій Воронін завершив кар'єру в 35 років
Нападник збірної України, на рахунку якого більше семи десятків матчів національну команду і жодної гри за український клуб, прийняв рішення повісити бутси на цвях.

Український нападник Андрій Воронін ухвалив рішення у віці 35 років завершити кар'єру футболіста. Про такий поворот у долі колишнього гравця збірної України та ряду німецьких клубів повідомив його агент Андрій Головаш.

За його словами, Воронін пропустив рік не з-за того, що у нього не було варіантів продовження кар'єри, а через стан здоров'я, про яких ні футболіст, ні його оточення ніколи не говорили. Нагадаємо, що останньою командою українця було московське "Динамо".

"Були різні варіанти лікування, але в московському "Динамо" схилялися до операції. В результаті Андрій був прооперований - йому був видалений диск шийного відділу хребта. Після подібного грати практично неможливо. Зрозуміло, ми консультувалися з лікарями. Вони порадили почекати ще рік, а потім вже приймати якісь рішення. І ось, рік пройшов. Андрій довго думав, не давав коментарів. Однак склалася така ситуація, що повісити бутси на цвях - це оптимальне і єдино вірне рішення", - цитує агента ИТАР-ТАСС.

Інформацію про завершення кар'єри в інтерв'ю українському виданню "Спорт-Експрес в Україні" підтвердив і сам футболіст.

"Я закінчу професійну кар'єру футболіста. Це рішення далося мені нелегко, прийняти його допомогли самі близькі люди на сімейній раді, а також серйозна розмова з моїм менеджером".

Примітно, що кілька днів тому в інтерв'ю Воронін заявив, що не проти продовжити кар'єру в одному з українських клубів - лише б були гідні пропозиції. Раніше Воронін зазначив, що не буде розглядати варіанти з російськими командами.

Андрій Воронін здобув популярність завдяки виступам у німецьких командах: вихованець одеського "Чорноморця" відправився в Німеччину в юному віці. Вже у 18 років він дебютував у "Боруссії" з Менхегладбаха, проте все ж вирушив набиратися досвіду у другу Бундеслігу. Захищаючи кольори "Майнца", Воронін став одним з кращих в чемпіонаті, почавши отримувати виклики в національну збірну. Потім він виступав у топ-дивізіоні за "Кельн", "Байєр", "Герту" і "Фортуну". Також три сезони Воронін провів в англійському "Ліверпулі".

Всього форвард зіграв 155 ігор у Бундеслізі, забивши в них 48 голів і віддавши 23 передачі. Також на його рахунку 16 ігор в Лізі Чемпіонів і 3 голи за "Ліверпуль" і "Байєр".

У збірній України Воронін 74 рази виходив на поле 74 рази, 8 разів розписавшись у воротах суперників. Нападник зіграв на чемпіонаті світу в Німеччині, а також на Євро-2012.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі