Влучний удар українця Алієва увійшов в топ-10 найкращих голів зі штрафних

Відео
Поділитися
Влучний удар українця Алієва увійшов в топ-10 найкращих голів зі штрафних Олександр Алієв зарекомендував себе як вправний виконавець штрафних © Clive Barda / Royal Opera House
Колишній гравець "Динамо", "Дніпра" і збірної України Олександр Алієв ще на молодіжному рівні зарекомендував себе як майстерний виконавець стандартів.

Український атакувальний півзахисник Олександр Алієв увійшов в неофіційний хіт-парад найкращих голів, які були забиті зі штрафних ударів.

Влучний постріл Алієва, який у підсумку виявився на четвертому місці, стався в матчі юніорської збірної України, яка брала участь у чемпіонаті світу серед 20-річних. У поєдинку проти Туреччини суддя призначив штрафний поблизу центрального кола. Алієв не став робити подачу в бік воріт, а просто вдарив. М'яч пролетів повз збентеженого голкіпера точно в ціль. Та гра завершилася внічию 2:2, а українці вийшли в 1/8 фіналу, де програли майбутнім фіналістам нігерійцям 0:1.

За підсумками турніру Алієв разом з Фернандо Ллоренте з п'ятьма забитими м'ячами став другим снайпером, поступившись лише молодому аргентинцеві Ліонелю Мессі, уразила ворота суперників шість разів.

Відзначимо, що перше місце в хіт-параді зайняв гол бразильця Роберто Карлоса у ворота збірної Франції в товариському матчі, який відбувся влітку 1997 року.

Читайте також: Не пасуй назад воротарю: хавбек "Боруссії" забив автогол красивим ударом з центру поля

За результатами голосування, яке проводили в ФІФА, найкрасивішим голом 2014 року був визнаний удар колумбійця Джеймса Родрігеса в матчі ЧС-2014 проти Уругваю. Гравець прийняв м'яч на груди, і не давши опуститься того на землю, пробив з розвороту і зльоту. Родрігесу вручили премію імені відомого бомбардира 1950 років Ференца Пушкаша.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі