Влада Риму оцінила заворушення фанатів з Нідерландів майже в 3 мільярди євро

Відео
Поділитися
Влада Риму оцінила заворушення фанатів з Нідерландів майже в 3 мільярди євро Фанати команди з Роттердама завдали шкоди Вічному Місту © ansa.it
Перед матчем 1/16 фіналу Ліги Європи між італійською "Ромою" та голландським "Феєноордом" приїжджі фанати влаштували бешкет в центрі Вічного Міста.

Матчу 1/16 фіналу Ліги Європи між "Ромою" і "Феєноордом" передували події поза футбольного стадіону. Частина вболівальників голландського клубу, яких в Рим прибуло близько 6000 тисяч, влаштували безлади в центрі міста.

Події відбулися в 4 кілометрах від стадіону "Сан-Сіро": голландці дуже активно готувалися до поєдинку, і в підсумку, до них підоспіли загони поліції. Природно, агресія не тільки не була пригнічена, але і в підсумку, розрослася з більшою силою. приїжджі вболівальники розгромили центр Риму і прилеглі території, пошкодивши як історичні конструкції, так і просто псували міське майно. Поліція затримала близько 30 фанатів, і декільком з них загрожують солідні грошові штрафи.

Втім, офіційний Рим вважає, що покарання голландців має бути ще серйознішими: 20 лютого Асоціація по захисту навколишнього середовища Codacons провела оцінку нанесення збитків. Про це інформує інформаційне агентство ANSA.

Читайте також: "Рома" образилася на Коноплянку: українець залишається в "Дніпрі"


Codacons пропонує пред'явити в суді уряду Нідерландів суму у розмірі 2,8 мільярдів євро. Організація вже направила офіційну скаргу в римську прокуратури з вимогою накласти відповідальність на державу Нідерланди.

Зазначимо, що мер Риму Іньяціо Марино вже встиг заявити, що уряд Нідерландів не буде відшкодовувати збитки, однак покарає винних.

Незважаючи на події на вулицях Рима, футбольний матч відбувся і завершився внічию 1:1. Поєдинок у відповідь пройде у Роттердамі 26 лютого.

Українські клуби "Дніпро" і "Динамо" провели перші зустрічі 1/16 фіналу Ліги Європи: дніпропетровці обіграли в Києві "Олімпіакос" 2:0, а у поєдинку киян була зафіксована перемога французького "Генгама" 2:1.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі