Вісім кандидатів претендують на посаду президента ФІФА

Поділитися
Вісім кандидатів претендують на посаду президента ФІФА ФІФА отримає нового керівника в наступному році © fifa.com
Крісло керівника органу управління світовим футболом прагнуть зайняти претенденти з різних кінців планети.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) отримала список з восьми кандидатів на президентське крісло. У найближчі десять днів спеціальний комітет ФІФА затвердить цю вісімку остаточно.

Таким чином, своє бажання стати президентом ФІФА вже висловили голова УЄФА француз Мішель Платіні, генсек УЄФА швейцарець Джанні Інфантіно, глава Азіатської конфедерації футболу (АФК) бахрейнський шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа, віце-президент ФІФА принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, соратник Нельсона Мандели Токіо Сексвале з ПАР, колишній заступник генсека ФІФА француз Жером Шампань, глава Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті і екс-капітан збірної Тринідаду і Тобаго з футболу Девід Нахід.

Нагадаємо, що Зепп Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, в травні був переобраний на п'ятий термін, однак через кілька днів подав у відставку на тлі корупційного скандалу і затримання низки чиновників Міжнародної федерації футболу. Позачергові вибори відбудуться 26 лютого 2016-го року.

При цьому не взяти участь у виборах може також Мішель Платіні, який відсторонений від роботи в УЄФА на 90 днів за підозрою в отриманні 2 мільйонів швейцарських франків сумнівного походження від Блаттера.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі