Вільямс обіграла Шарапову у фіналі Australian Open, відновивши декілька рекордів

Поділитися
Вільямс обіграла Шарапову у фіналі Australian Open, відновивши декілька рекордів Серена Вільямс виграла Australian Open в шостий раз © ausopen.com
Перемога на Відкритому чемпіонаті Австралії принесла американці 19 титул на турнірах серії Великого шолома. Таким чином, Вільямс випередила Мартіну Навратилову і Кріс Еверт.

Американка Серена Вільямс здолала росіянку Марію Шарапову у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії 6:3, 7:6 (7:5), ставши шестиразовій переможницею змагань у Мельбурні.

Шарапова спробувала нав'язати боротьбу суперниці у другій партії, однак її вистачило лише на те, щоб відіграти два матч-бола і відкласти ненадовго тріумф американки. Матч тривав 1 годину 51 хвилину, а Вільямс зробила в ньому 18 подач на виліт. Таким чином, переможна серія першої ракетки світу у зустрічах Шарапової склала вже 16 ігор. Загальний рахунок протистоянь - 17:2 (у фіналах турнірів Великого шолома - 3:1).

Шоста перемога Вільямс в Мельбурні - найкраще досягнення за останні півстоліття. Всього ж на Australian Open найбільше перемог на рахунку австралійки Маргарет Корт - 11. Втім, вона перемагала ще до 1969 року, коли в тенісі відбулася велика реформа почалася так звана відкрита ера.

Вільямс завдяки перемозі на АТ-2015 обійшла Мартіну Навратилову і Кріс Еверт за кількістю виграних турнірів "Великого шолома" і вийшла на одноосібне друге місце за цим показником. Тепер в активі американки 19 перемог. Рекорд належить легендарній німецькій тенісистці Штеффі Граф, перемагала на ТБШ 22 рази.

Читайте також: На Australian Open українців залишилася лише Світоліна

Нагадаємо, що Вільямс на шляху до шостого титулу здолала українку Еліну Світоліну. Той поєдинок відбувся на стадії 1/16 фіналу, а Світоліна виявилася однією з двох тенісисток, яка вигравала партію у американці на кортах Мельбурна.

Вільямс поки не впевнена, що їй вдасться наздогнати Граф, адже на сьогоднішній день в жіночому турі дуже багато гідних суперниць.

Читайте також: Світоліна і сестри Кіченок поставили нові рекорди у рейтингу WTA

"Було б здорово встановити новий рекорд. Але мені вже 33 роки. Тому зараз переді мною стоїть мета виграти 20-й турнір. І навряд чи це станеться швидко

Додамо, що у чоловічому фіналі 1 лютого зіграє серб Новак Джокович і британець Енді Маррей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі