Відставка Блаттера робить проведення ЧС в Росії та Катарі ще більш сумнівним – WSJ

Поділитися
Відставка Блаттера робить проведення ЧС в Росії та Катарі ще більш сумнівним – WSJ Катар серйозно ризикує втратити право проведення ЧС © espnfc.com
Росія може залишити за собою право проведення ЧС, оскільки до турніру залишилося всього три роки.

Росія і Катар втратили їхнього найбільшого прихильника проведення у них наступних двох Чемпіонатів світу: президент ФІФА Зепп Блаттер залишив свій пост у вівторок, що викликало ще більше сумнівів у тому, чи відбудуться у відповідності з планом затьмарені скандалом турніри, пише видання The Wall Street Journal.

"ФІФА тепер, ймовірно, зіткнеться з новими закликами до переголосування по обом ЧС або до прозорого розслідування того, як країни отримали це право на проведення турнірів", - йдеться в статті.

"Блаттер і Катар були тісно пов'язані", - заявив генеральний директор компанії з організації спортивних і розважальних заходів Leverage Agency (Нью-Йорк) Бен Стурнер. Він вважає, що Росію навряд чи позбавлять чемпіонату, оскільки до нього залишилося всього три роки.

Представник єгипетської футбольної асоціації Азмі Мегахед зазначив, що шанси Катару на проведення турніру 2022 різко скоротилися з відставкою Блаттера.

Багата на нафту країна Перської затоки Катар неодноразово стикалася із звинуваченнями в тому, що вона підкупила голоси чиновників ФІФА.

Читайте також: Путін розповів, скільки мільярдів доларів недорахувалася Росія через санкції Заходу

2 червня на екстреній прес-конференції Зепп Блаттер оголосив про свій відхід з поста президента ФІФА. Блаттер залишає ФІФА на тлі міжнародного корупційного скандалу, який призвів до арешту кількох футбольних чиновників. Швейцарець, якому в березні виповнилося 79 років, керував організацією з 1998 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі