Відроджену Лігу Чемпіонів з хокею виграли "шведські провінціали" з Лулео

Поділитися
Відроджену Лігу Чемпіонів з хокею виграли "шведські провінціали" з Лулео "Лулео" виграв Лігу Чемпіонів © luleahockey.se
"Лулео" здобув перемогу в шведському фіналі змагання кращих європейських хокеїстів. Команда, яка була чемпіоном країни майже 20 років тому, зуміла обіграти титулованих опонентів.

Шведська "Лулео" став переможцем хокейної Ліги Чемпіонів 2014/15, яка була відроджена після шестирічної перерви в принципово новому форматі. "Червоно-жовті" в шведському фіналі здолали 4:2 більш титуловану і відому в Європі "Фрелунду" з Гетеборга.

Після двох періодів матчу, який проходив на майданчику "Лулео", господарі програвали 0:2, однак третій період став вирішальний у протистоянні: протягом шести хвилин "червоно-жовті" вийшли вперед 3:2. Четверта шайба, закинута в порожні ворота південців, поставила жирну крапку в захоплюючому поєдинку.

Лулео (Швеція) - Фрелунда (Швеція) - 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)

Голи: 00:17 Лундквіст (Лехконен, Фальт) - 0:1; 12:45 М. Олім (А. Йонссон, Гьортц) - 0:2; 47:43 Някювя (Кем Ебботт - більш.) - 1:2; 48:57 Чехларик (Сандстрем, Някювя - більш.) - 2:2; 53:04 Форсберг (Сандстрем - більш.) - 3:2; 58:36 Кукан (Сандстрем, Гранстрем - п. в.) - 4:2.

Воротарі: Лассинантти - Фернстрем.

Кидки: 25 - 27.

Штраф: 8 - 45

Таким чином, "Лулео" приєднався до швейцарському "Цюріху", який перемагав у першому і досі єдиному розіграші турнірі. Це сталося навесні 2008 року, коли "леви" розібралися у фіналі з російським "Металургом" з Магнітогорська.

Особливої заслуги перемоги шведського півночі надає кілька фактів: по-перше, на відміну від "Фрелунды", "червоно-жовті" - не мають таких традицій, адже були засновані в кінці 1970-х, тоді як їхній суперник - 1944-м. "Лулео" представляє однойменне місто в північній частині країни з 50-тисячним населенням, тоді як Гетеборг - один з найбільших шведських міст.

По-друге, їм належало протистояти лідери шведського чемпіонату - команда, що постійно претендує на медалі. Що і говорити, якщо в нинішньому сезоні "Лулео" йде на 8 - місці, ведучи боротьбу за місце в плей-офф, а "індіанці" - треті, і швидше за все вже на 100 відсотків забезпечили собі участь в матчах на виліт.

Проте головний момент - той, що фарбує спорт в будь-якому його вигляді - хокеїсти з "Лулео" не раз в нинішньому євросезоні виявляли бійцівський характер, витягуючи здавалося повністю програні матчі. Так було в 1/8 фіналу в поєдинку проти австрійського "Ред Булла", коли у повторній грі шведам необхідно було перемагати з різницею як мінімум у дві шайби, але вони поступалися після першого періоду 1:4. У підсумку поєдинок завершився з рахунком 8:5!

Так було і в півфіналі, коли "Лулео" обіграли у двоматчевій дуелі не кого-небудь, а чемпіона двох останніх років "Шеллефтео". Причому як зазвичай сіверяни витягли матч в кінцівці: в першому матчі вони пішли від поразки, реалізувавши більшість. А потім, вже в повторній зустрічі довели справу до логічного завершення.

Саме тому "Лулео" можна вважати з одного боку відкриттям ЛЧ-2014/15, з іншого - її заслуженим переможцем.

Додамо, що всього в Лізі Чемпіонів взяло участь 44 команди з 11 країн Європи. У наступному сезоні до учасників приєднається ще й представник Білорусі - гродненський "Нєман", який отримав перепустку на турнір завдяки перемозі в Континентальному Кубку-2014/15.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі