Відомий італійський клуб оголосив себе банкрутом

Поділитися
Відомий італійський клуб оголосив себе банкрутом "Парма" тричі вигравала єврокубки © unlockthelaw.co.uk
"Парма" не знайшла нового власника і відправиться в аматорську лігу.

Італійська "Парма", яка в 90-ті роки тричі вигравала клубні європейські турніри, стала банкрутом.

Клуб офіційно оголосив про те, що не зміг знайти нового власника, який був би готовий погасити борги у розмірі 74-х мільйонів євро. Дедлайн на пошуки спонсора закінчився сьогодні, 22 червня. Раніше відбулося кілька аукціонів з продажу активів клубу, але на жодному з них покупці себе не проявили.

За підсумками останнього сезону в Серії А "Парма" вилетіла в Серію B, догравши чемпіонат завдяки фінансовій допомозі Федерації футболу Італії. По ходу сезону клуб кілька разів змінював власників, з команди знімалися очки за численні борги перед гравцями та тренерами, більша частина майна клубу була заарештована. Тепер найближчим часом "Парма" пройде процедуру банкрутства і відправиться в серію D – вищий дивізіон аматорського футболу в Італії (п'ятий дивізіон країни).

"Парма" була заснована в 1913 році. Кращі часи команди припали на 90-ті роки, коли італійський клуб зумів двічі виграти Кубок УЄФА, один раз стати володарем Кубка Кубків, Суперкубка УЄФА, а також віце-чемпіоном країни. У 2000-х у клубу почалися важкі часи, пов'язані з фінансовими проблемами концерну "Пармалат", а також звинуваченнями керівництва корпорації в різного роду податкових махінаціях. У 2008-му "Парма" вилетіла в Серію B, але незабаром повернулася в еліту.

В різні роки за команду виступали Джанлуїджі Буффон, Фабіо Каннаваро, Ернан Креспо, Хрісто Стоїчков, Хуан Себастьян Верон та інші відомі гравці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі