Відкритий чемпіонат Франції: Світоліна встановила декілька рекордів

Поділитися
Відкритий чемпіонат Франції: Світоліна встановила декілька рекордів Еліна Світоліна вийшла до 1/16 фіналу Ролан Гаррос © Теннисный портал Украины
Українка вперше в історії вийшла в четверте коло "Ролан Гаррос". Також у віртуальній версії рейтингу WTA вона піднялася на 17-е місце. При деяких обставинах, це втілиться в новий рекорд через півтора тижні.

20-річна українка Еліна Світоліна спромоглась вперше в кар'єрі пробитися у четверте коло Відкритого чемпіонату Франції. У матчі 1/16 фіналу вона у впертій боротьбі здолала німкеню Анніку Бек- 6:3, 2:6, 6:4. У вирішальному сеті українка поступалася 1-3, але зуміла переломити хід зустрічі.

Додамо, що на попередній стадії німкені вдалося прибрати з турнірної боротьби сильну Агнєшку Радваньську.

Наступною суперницею українки стане француженка Алізе Корне, яка займає 29-е місце в світовому рейтингу.

Світоліна стала третьою українською тенісисткою, якій вдалося пройти на Великому Шоломі далі третього кола. До цього подібного домагалися Олена Бондаренко (4-й раунд Відкритого чемпіонату Австралії) та Катерина Бондаренко (чвертьфінал Відкритого чемпіонату США). Але головне, що їй вперше серед українок не вдалося вийти в четверте коло Ролан Гаррос в жіночому одиночному розряді.

У віртуальному рейтингу WTA на сьогоднішній день вона займає 17-е місце, а це - рекорд України. Втім, все буде залежати від виступів конкуренток. Приміром, італійки Флавії Пеннетты.

Читайте також: Українець Марченко здолав російського тенісиста і вийшов в основу Ролан Гаррос

Раніше повідомлялося, що перша ракетка України Сергій Стаховський залишив Ролан Гаррос. Українець у впертій боротьбі у п'ятисетовому матчі поступився американцеві Стіву Джонсону.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі