Вибори президента ФІФА відбудуться в грудні

Поділитися
Вибори президента ФІФА відбудуться в грудні Кандидатів на вибори поки четверо
З точною датою в організації визначаться в липні, а поки відклали прийом заявок на ЧС-2026.

Вибори нового президента ФІФА відбудуться в Цюріху в цьому році. Можлива дата - 16 грудня. Голосувати за нового главу Міжнародної футбольної асоціації будуть 209 членів організації.

Нагадаємо, що поки ще чинний президент ФІФА Зепп Блаттер подав у відставку на тлі великого корупційного скандалу, який розпочався 27 травня, коли за підозрою в корупції були затримані високопоставлені чиновники.

На даний момент свої кандидатури на вибори готові виставити чотири кандидати. Це принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, екс-гравець збірної Франції Давід Жінола, колишній віце-президент ФІФА і екс-глава Корейської футбольної асоціації південнокореєць Чон Монджун, а також легендарний у минулому бразильський футболіст Зіко. Можливо, в цьому списку буде фігурувати і Луїш Фігу.

Читайте також: Розшукуваний у зв'язку зі скандалом у ФІФА бізнесмен здався поліції Італії

Тим часом, як повідомляє BBC, через корупційний скандал ФІФА призупинила прийом заявок на проведення чемпіонату світу-2016. Раніше планувалося, що країна-господарка турніру буде названа в травні 2017 року. Головним кандидатом на проведення світового форуму називалися США, а в числі можливих бажаючих - Канада, Колумбія та Мексика.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі