Верняєв не планує змінювати громадянство до Олімпіади в Ріо

Поділитися
Верняєв не планує змінювати громадянство до Олімпіади в Ріо Верняєв повернувся з Баку з трьома медалями © НОК України
Дворазовий чемпіон Європейських ігор як мінімум на рік залишається в Україні.

Український гімнаст Олег Верняєв, який на Європейських іграх в Баку завоював дві золоті медалі в індивідуальних змаганнях, а також "срібло" в командних (разом з Микитою Єрмаком та Ігорем Радівіловим), поки не збирається змінювати громадянство. При цьому Верняєв підкреслив, що не бачить нічого поганого у вчинку іншого екс-українця Олега Степка, який переїхав до Азербайджану в березні 2014 року.

"З одного боку, я його повністю підтримую – він правильно вчинив, - сказав Верняєв в інтерв'ю XSport.ua - Не кожному хочеться тут бути, коли ти виграєш медалі... Ось я тут тренуюся, тому що у нас чисто спортивна мета – це Олімпійське золото у багатоборстві, спочатку ми повинні домогтися цього. У кого-то трохи менше таланту і йому потрібні умови, щоб швидше пішло зростання. Мотивація, зарплата, умови – це все грає свою роль, і тому я ніколи не говорив, що Степко зробив щось погане. Зараз він виграв у Баку медалі, і ви б бачили, як там його зустрічали. Він там національний герой і забезпечений, напевно, до кінця життя".

Самого Верняєва в Україні тримає Олімпіада-2016, хоча пропозиція про зміну громадянства йому вже надходила: "У нас сам перехід вже робити не можна, тому що залишився рік до Олімпійських ігор, і якщо я зараз перейду - мене дискваліфікують, я не буду виступати в Ріо. У будь-якому випадку, до Ріо-де-Жанейро ми тут. А так єдина причина, чому ми не поїхали відразу після Лондона - це мій тренер, Геннадій Сартинський. Нам відразу після Олімпіади зробили пропозицію, але він сказав, що нікуди не поїде, і я поки не готовий теж".

Додамо, що в коментарі "Сегодня" Верняєв сказав наступне: "В Азербайджані мене ніхто не переманював. Можна закрити це питання. Але чим більше ви мене про це питаєте, тим менше хочеться залишатися тут".

Нагадаємо, Олег Верняєв є чемпіоном світу-2014 і триразовим чемпіоном Європи. На Олімпіаді в Лондоні український гімнаст став одинадцятим в особистому багатоборстві та четвертим в командному.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі