Великі компанії відмовилися від спонсорства ЧС в Росії і Катарі

Поділитися
Великі компанії відмовилися від спонсорства ЧС в Росії і Катарі У ФІФА змушені шукати нових спонсорів
Жодна з компаній офіційно не заявила про те, що припинення співпраці з ФІФА пов'язано з проведенням чемпіонату світу в Росії. Проте факт залишається фактом: у Цюріху втрачають гроші.

23 січня стало тяжким днем для ФІФА: інформація ЗМІ про те, що відразу троє великих спонсорів відмовляються від співпраці з нею, що фактично означає перекриття фінансових потоків на чемпіонатах світу, підтвердилася.

Continental, а також Johnson & Johnson повідомили, що не будуть підписувати нові угоди з ФІФА на спонсорство чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках, які відбудуться відповідно в Росії і Катарі. Трохи раніше про припинення співпраці повідомили і в Castrol.

Як інформує Sky Sports, жодна з компаній у своїх прес-релізах чи у коментарях для преси не зв'язала дане рішення з місцем проведення чемпіонату в 2018, а також з недавніми корупційними скандалами, в які виявилися втягнутими чиновники ФІФА. Причини лежать у маркетинговій сфери. Але як би там не було, тепер у ФІФА залишилися без серйозних фінансових вливань.

Читайте також: Українські клуби заробили 800 тисяч доларів на ЧС-2014

Разом з відмовилися від спонсорства ще в листопаді Emirates і Sony втрати ФІФА можуть сягнути 1,5 мільярди доларів. Звичайно ж, на місце колишніх спонсорів можуть прийти нові, однак, щоб заповнити недоотримані інвестиції Цюріху доведеться зробити неможливе.

Втім, ФІФА вже зробили заяву, що даний процес - нормальне явище, адже на початку кожного циклу підготовки до чемпіонату світу (як відомо, він проводиться раз у чотири роки), знаходяться нові партнери, а також укладаються нові угоди.

"Цілком природно, що великі компанії змінюють свою стратегію спонсорської діяльності. Тим більше, що ми знали про закінчення контрактів в грудні 2014 року", - стверджує маркетинговий директор ФІФА Тьєрі Веил.

Читайте також: ФІФА зняла вікові обмеження для арбітрів

Повідомляється, що принципова згода на спонсорство ЧС-2018 в Росії дано в "Газпромі".

Як би там не було, але по всій видимості, корупційні скандали, згідно з яким, ФІФА звинувачували в тому, що голосування по вибору країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках минуло нечесно, зіграли злий жарт з офіційним Цюріхом. Тим більше не додає позитивного іміджу цієї організації і тотальне ігнорування європейських і американських санкції щодо Росії: президент ФІФА неодноразово заявляв, що політика і спорт - несумісні, а росіяни гідні приймати великі та престижні змагання.

І як тепер не згадати слова великого канадського бізнесмена, власника хокейного клубу "Оттава Сенаторз" Юджина Мельника, який закликав великі компанії ігнорувати ФІФА через нечітку позицію відносно російських санкцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі