Вболівальнику, який кинув петарду у воротаря збірної Росії, висунуть звинувачення в насильстві

Відео
Поділитися
Вболівальнику, який кинув петарду у воротаря збірної Росії, висунуть звинувачення в насильстві Саме з цієї трибуни в російського воротаря кинули фаєр © Спорт-Экспресс
Матч відбірного турніру Євро-2016 між збірними Чорногорії та Росії був зірваний через заворушення на трибунах на стадіоні у чорногорській столиці.

Чорногорські правоохоронні органи встановили особу фаната, який кинув на поле фаєр під час матчу кваліфікації Євро-2016 в групі G між місцевою збірними Чорногорії та Росії, який був призупинений на 67-й хвилині.

Провинився вболівальник - Лука Лазаревич - 25-річний житель Подгориці, яким буде пред'явлено звинувачення за асилие на спортивному заході чи в громадському місці. Як повідомляє "Спорт-Экспресс", напередодні матчу на своїй сторінці в Facebook Лазаревич обговорював зі своїми друзями готується фаєр-шоу, а вже після того, як був затриманий поліцією, розкаявся в скоєному.

"Коли почався матч, хтось кинув петарду, яка впала на моїй лівій нозі. Вона горіла, і я інстинктивно кинув її в напрямку поля. Поки вона падала, я побачив, що воротар збірної Росії робить кілька кроків до центру поля, а петарда летить прямо в нього", - спробував пояснити свої дії фанат.

"Я був шокований таким розвитком подій. Якби міг вийти на поле, то, звичайно, без всяких сумнівів, сам зробив би голкіперу першу допомогу. Каюсь у тому, що сталося. Приношу свої вибачення Акинфееву, футбольного союзу його країни, а також нашої збірної і всієї нації", - резюмував Лазаревич.

Нагадаємо, що вже на 1-й хвилині матчу суддя Деніз Атейкин, який, до речі, судив недавній поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи між "Динамо" і "Евертоном" (5:2), припинив гру і відвів команди в роздягальні: за мить до цього фаєр, кинутий з трибуни ультрас, влучив у голкіпера збірної Росії Ігоря Акінфєєва, і той впав на газон. Лікарі відвезли футболіста з поля, а пізніше в лікарні у нього був діагностований опік і пошкодження шиї.

Втім, суддя продовжив гру, хоча за інформацією ЗМІ, а також згідно з коментарів російської сторони, від нього вимагали зупинити матч. У підсумку, коли росіяни не забили пенальті в середині другого тайму глядачі на трибунах знову активізувалися, футболісти російської команди Дмитра Комбарова потрапив невстановлений предмет і Атейкин припинив матч.

Розгляди щодо подій матчу Чорногорія - Росія почнуться в УЄФА 30 березня, проте швидше за все, чорногорцям зарахують поразку, і в добавок дискваліфікують стадіон.

Читайте також: Інцидент із вболівальниками на НСК "Олімпійський" став другим у єврокубковому сезоні

14 жовтня 2014 року в рамках відбірного турніру Євро-2016 не був дограний поєдинок Сербія - Албанія, який відбувся в Белграді. Однак тоді ситуація не була безпосередньо пов'язана з уболівальниками. Під час поєдинку групи І пролетів над полем безпілотник, до якого був прив'язаний прапор так званої Великої Албанії. Сербські футболісти спробували зірвати його, тоді як албанці вирішили захистити національний символ. У підсумку, почалася бійка, в яку ледь не втрутилися фанати. Матч був перерваний після першого тайму.

У підсумку, збірної Албанії було зараховано поразку 0:3, а з Сербів УЄФА зняв три очки. Крім того серби будуть змушені проводити два домашніх матчі без глядачів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі