Василь Ломаченко зазнав першої поразки в кар'єрі, не зумівши завоювати чемпіонський пояс

Поділитися
Василь Ломаченко зазнав першої поразки в кар'єрі, не зумівши завоювати чемпіонський пояс © toprank.com
У другому бою на профі-рингу дворазовий олімпійський чемпіон з України не скористався шансом увійти в історію: на шляху українця став мексиканець Орландо Салідо, який показав, що професійний бокс це не тільки спорт, але і підкилимні ігри.

Український боксер Василь Ломаченко не зумів стати автором унікального досягнення в професійному боксі і стати чемпіоном світу вже у другому бою на профі-рингу: 1 березня в Сан-Антоніо він програв за очками розділеним рішенням суддів досвідченому мексиканцю Орландо Салідо - 115-113, 112-116, 113-115.

Салідо, який володів титулом чемпіона світу за версією WBO в напівлегкій вазі (до 57,2 кг), через перевагу приблизно на 2 фунта (понад 850 грамів) позбувся пояса напередодні зустрічі. Однак у будь-якому випадку Ломаченко слід було перемагати, щоб забрати вже вакантний пояс.

Тим не менш, це виявилося для нього непосильним завданням - навіть незважаючи на те, що букмекери вважали його явним фаворитом. Багато в чому - через особливості професійного боксу, яким, очевидно, не приділили достатньо уваги при підготовці до матчу: Салідо, який кілька разів у своїй майже 20-річній кар'єрі за більш ніж 50 матчів вигравав і при цьому так само часто втрачав титули, практично нівелював перевагу суперника до технічної і фізичної підготовки.

Мексиканець не просто клінчував, а постійно тероризував Ломаченка забороненими ударами нижче пояса - в пах і по ногах, а одного разу наступив йому своїм кросівкою на стопу. Незважаючи на подібні дії, суддя в ринзі Лоуренс Коул жодного разу не попередив Салідо і не зняв з нього бали, чого вимагають правила.

При цьому кут українця так само спокійно поставився до подібних провокацій. Мабуть відчувши свою безкарність і правильність обраної стратегії, Салідо поступово заволодів перевагою, практично не давши Ломаченку вільно переміщатися і наносити удари з різних позицій. Склалося враження, що українець просто не хотів йти в обмін, боячись пропустити шалений удар, і при цьому практично не атакував.

Прокинутися Ломаченку вдалося лише до чемпіонських раундів: він провів їх у своїй манері, а втомлений суперник все частіше пропускав фірмові атаки українського боксера. Незважаючи на високу цінність перемог саме в 9-12 раундах, двоє бічних суддів віддали перемогу Салідо.

Ломаченко ж зазнав першої поразки на профі-рингу, а якщо брати всю боксерську кар'єру цілком, то лише друге - вперше з осені 2007 року, коли українець у віці 19 років поступився у фіналі чемпіонату світу в Чикаго. За іронією долі, так само як і через шість з половиною років, при суддівської допомоги.

Нагадаємо, що в першому бою на профі-рингу 12 жовтня 2013 року Ломаченко нокаутом здолав мексиканця Хосе Раміреса.

Як би там не було, але поразка в будь-якому випадку піде 26-річному Ломаченко на користь: українець не розчарував і ще раз показав свій величезний потенціал. Головне для нього, зробити правильні висновки не тільки в підготовці, але і у виборі суперника. А також поки що на кілька боїв забути про титульному поєдинку - щоб повністю зосередитися на поступовому творчому зростанні.

Зазначимо, що Салідо по всій видимості отримає можливість повернути собі титул в наступному матчі. Швидше за все, він зустрінеться з Гері Расселом-молодшим з США. !zn

Читайте також:

Призер Лондона-2012 буде підкорювати професійний бокс разом з Ломаченком

До нових боїв Усика готуватиме тренер Володимира Кличка

Леннокс Льюїс підтримав Кличка в бажанні стати абсолютним чемпіоном світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі