В Україні вперше пройде чемпіонат світу з художньої гімнастики

Поділитися
Міжнародна федерація гімнастики (FIG) і Федерація гімнастики України підписали угоду про проведення в Україні 32-го чемпіонату світу у 2013 році. Турнір такого рівня вперше пройде в Україні.

19 липня у Лозанні (Швейцарія) міжнародна Федерація гімнастики (FIG) і українська Федерація гімнастики підписали угоду про проведення в Україні тридцять другого чемпіонату світу у 2013 році. Такий престижний захід вперше пройде в Україні.

«Президент міжнародної Федерації гімнастики, професор Бруно Гранді, і президент української Федерації гімнастики Ігор Коробчинський довірили організацію чемпіонату країні, яка має багаті традиції у художній гімнастиці, і яка є одним з яскравих лідерів у цьому виді спорту», ​​- йдеться в заяві FIG.

Для прийняття такого рішення є вагомі причини. Ця кількість чемпіонок родом з України, в основному завдяки її знаменитій школі, заснованій і очолюваній Альбіною Дерюгіною та її дочкою Іриною, яка сама була чемпіонкою світу у багатоборстві у 1977 і 1979 роках. Одна з кращих гімнасток світу на сьогоднішній день, Анна Безсонова, є вихованкою цієї школи. Ще одну колишню українську чемпіонку, Олену Вітриченко, тренувала її мати Ніна, офіційний експерт FIG. (Вона померла торік). Вітриченко неодноразово домагалася успіху для України і на чемпіонатах світу, і на Олімпійських Іграх.

32-й чемпіонат світу пройде з 14 по 24 вересня 2013 року у київському Палаці Спорту, який вміщує 6.500 осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі