В УЄФА запевнили в підтримці України в кримському питанні

Поділитися
В УЄФА запевнили в підтримці України в кримському питанні Порошенко та Платіні обговорили проблеми кримського футболу
За результатами зустріч президента України Петра Порошенка і Мішеля Платіні пізно ввечері 20 листопада яких-небудь серйозних рішень прийнято не було.

Прес-секретар глави УЄФА Педро Пінто розповів деякі подробиці зустрічі президента Петра Порошенка з Мішелем Платіні 20 листопада на Банковій, запевнивши, що УЄФА - на боці України.

Пінто підкреслив, що в його організації не хочуть змішувати футбол і політику, тому мають намір незабаром закрити кримське питання.

"Зустріч пана Порошенка і месьє Платіні пройшла конструктивно. Було обговорено ряд проблемних питань, і досягнуті певні домовленості. Ваш президент вимагав від Платіні і УЄФА рішучих дій по відношенню до кримських клубам і РФС", - цитує прес-секретаря канал XSport.

"УЄФА повністю підтримує Україну, але ми не хочемо змішувати футбол і політику. Для нас важливо, щоб футбол на Кримському півострові розвивався - це перш за все. Проблеми з кримськими клубами і так затягнулися. Потрібно швидше знаходити вихід із цієї проблемної ситуації", - вважає Пінто.

Як повідомила прес-служба Порошенка, 4 грудня в Лозанні на засіданні керівництва УЄФА остаточно поставлена крапка в кримському питанні.

Нагадаємо, що напередодні приїзду Платіні до Києва, а офіційною причиною візиту стала участь у міжнародному семінарі УЄФА, у ЗМІ з'явилася інформація, що реальною причиною зустрічі французького функціонера і Порошенко стане намір умовити українського президента відмовитися від претензій на Крим на користь Росії. Під Адміністрацію президента до вечора підтяглися українські ультрас, і Порошенко, вийшовши до фанатів, запевнив їх, що не має наміру здавати Крим.

Перед поїздкою Платіні в Україну представники Російського футбольного союзу обговорювали з УЄФА майбутнє кримського футболу, який на їх думку, природно належить РФ.

Напередодні візиту Мішеля Платіні до Києва Федерація футболу України звернулася до УЄФА з проханням дозволити проведення міжнародних матчів у трьох українських містах - Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі