В Ізраїлі пройшов традиційний марафон з рекордною кількістю бігунів на дистанціях

Поділитися
В Ізраїлі пройшов традиційний марафон з рекордною кількістю бігунів на дистанціях На маршрут повного марафону (42 км 195 м) вийшли понад 2500 бігунів © Israel Sport Events
Щорічний марафон в Ізраїлі зібрав рекордну кількість бігунів на всіх дистанціях - 40 тисяч учасників.

В Ізраїлі 22 лютого пройшов щорічний марафон, який зібрав рекордну кількість учасників: 40 тисяч бігунів з багатьох країн світу на різних дистанціях зробили свої забіги в Тель-Авіві.

В повному марафоні (42 км 195 м) взяли участь 2940 чоловік. Напівмарафон (21 км) пробігли понад 10 тисяч осіб. Організатори зазначили, що серед бігунів зареєструвалася рекордна кількість жінок - близько 40% всіх учасників. Для порівняння: в 2018 році 2171 учасник завершив марафонську дистанцію, 8786 атлетів пробігли напівмарафон, повідомляє Jerusalem Post.

Бігунів підбадьорювали понад 100 тисяч, за підрахунками поліції, глядачів протягом усієї траси Тель-Авів-Яффа. Більшу частину дня ізраїльська столиця була паралізована для руху будь-якого транспорту.

131 марафонцю знадобилася медична допомога, 17 з них були відправлені до лікарні. Їх здоров'ю не загрожує небезпека, хоча, як відомо, марафонські забіги іноді в історії закінчувалися трагічно. Решта отримали медичну допомогу на місці, і деякі з них навіть змогли продовжити свою участь в марафоні.

Вперше марафон в Тель-Авіві відбувся в 1981 році, змагання не проводилися у 1983, з 1995 по 2005 роки і в 2013 році.

Тель-Авівський марафон Tel Aviv Samsung Marathon є кваліфікаційним марафоном для Еббот WMM Ванда - чемпіонату світу у різних вікових категоріях.

Переможцем Тель-Авівського марафону став ефіопський бігун Самуель Гетачу Демі. Він подолав дистанцію за 2 години 14 хвилин 31 секунду. Серед жінок перемогу здобула Маргарет Нагой з результатом 2 години 40 хвилин 25 секунд.

Нагадаємо, що перший Київський марафон пройшов у 2010 році. З того часу змагання проводяться регулярно. З 2012-го по 2014-й марафон переносили на весну, але з 2015 року він знову проходить восени.

Раніше українка Михайлова виграла напівмарафон на Мартініці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі