В "Донбасі" вважають заборону КХЛ на проведення матчів в Донецьку політичним рішенням

Поділитися
В "Донбасі" вважають заборону КХЛ на проведення матчів в Донецьку політичним рішенням © hcdonbass.com
Континентальна хокейна ліга прийняла протекціоністське і занадто заполітизоване рішення, вважають в донецькому клубі. В "Донбасі" змушені прийняти умови Ліги, однак вимагають більш докладного розгляду.

Хокейний клуб "Донбас" поширив рішення щодо заборони Континентальної хокейної лігою проводити домашні матчі української команди в Донецьку.

Нагадаємо, що напередодні старту 1/4 фіналу плей-офф Кубка Гагаріна, в якому донеччани повинні були зіграти проти празького "Лева", КХЛ не дозволила українцям провести два поєдинки в Донецьку, а призначила місцем проведення матчу Братислави - як в одному з поєдинків 1/8 фіналу проти ризького "Динамо".

Проте трохи пізніше керівництво Ліги зробив застереження про те, що 21 березня в Донецьк вирушить спеціальна комісія, яка додатково досліджує ситуацію. Після візиту менеджерів КХЛ рішення не змінилося.

"Хокейний клуб "Донбас" висловлює рішучий протест на рішення керівництва Континентальної хокейної ліги щодо заборони на проведення матчів 1/2 фіналу конференції Захід у Донецьку", - сказано в заяві клубу.

"Ні один з пунктів Спортивного регламенту КХЛ не забороняє проведення матчів у ситуації, що склалася в Донецьку. Згідно п.3 статті 55 Спортивного регламенту КХЛ, ліга може заборонити проведення матчу лише у випадках оголошення комендантської години або введення надзвичайного стану в регіоні проведення матчу. Ні в Україні загалом, ні в Донецьку зокрема, такі заборонні заходи не введені і підстав для їх введення в Донецьку немає".

У "Донбасі" розповіли, що керівництво обласних відділень МВС запевнило представників КХЛ про спокій у регіоні та про повну готовність провести матч, однак це не вплинуло на остаточне рішення росіян, яке в Донецьку назвали безпрецедентним.

ТАКОЖ: Російський коментатор КХЛ в прямому ефірі закликав відпрацьовувати силові прийоми опозиції (відео)

У заяві донеччани стверджують, що за два з гаком роки виступу в КХЛ в Донецьку була проведена серйозна робота з популяризації Ліги та хокею в цілому. А останні домашні матчі "Донбасу" були організовані на високому рівні - незважаючи на складну обстановку в Україні.

"Рішення про скасування матчів плей-офф ми вважаємо необґрунтованим і протекціоністським, а всі прийменники про скасування - надуманими і політизованими. Посилаючись на Циркуляр Мзс Росії, якого немає у відкритому доступі, і який, незважаючи на всі прохання клубу, не був пред'явлений - всі перелічені вище факти ставлять під сумнів об'єктивне ставлення до українського клубу КХЛ", - йдеться у зверненні "Донбасу".

Нагадаємо, що в першій зустрічі 1/4 фіналу плей-офф з "Левом" українська команда програла 2:5. Другий поєдинок відбудеться ввечері 21 березня, а потім команди переїдуть на "домашню" арену "Донбасу" - в Братиславу.

У Донецьку стверджують, що змушені змиритися з цим рішенням.

"Як показує сьогоднішня "фіктивна" перевірка, здійснена делегацією КХЛ, окозамилювання і непрозорість стали нормою життя Континентальної хокейної ліги. ХК "Донбас" змушений прийняти умови ліги і провести матчі плей-офф другого етапу в Братиславі, але ми наполягаємо на тому, щоб керівництво КХЛ об'єктивно розібрався в ситуації і винесло обговорення цього питання на нараду Правління КХЛ найближчим часом", - вважають в "Донбасі".

Нагадаємо, що на сьогоднішній день в КХЛ представлені команди з Росії, Казахстану, Латвії, Білорусі, Чехії, Словаччини, Хорватії та України. Абсолютна більшість клубів мають російську прописку. !zn

Читайте також:

Російський тренер "Донбасу" закликав не вірити "інформаційній війні"

Збірна України зіграє в Хабаровську з командами КХЛ

Київський спорткомплекс "Авангард" перейшов у власність держави

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі