УЄФА відкрив справу стосовно хорватської федерації через свастику на газоні

Поділитися
УЄФА відкрив справу стосовно хорватської федерації через свастику на газоні Свастика на стадіоні в Спліті
Під час матчу Хорватія - Італія, який проходив у рамках відбору на Євро-2016, на газоні було помічено зображення свастики.

УЄФА відкрив дисциплінарну справу стосовно Федерації футболу Хорватії. Причиною цьому послужила витоптана свастика на газоні стадіону в Спліті під час домашнього матчу збірної Хорватії проти збірної Італії, який відбувся 12 червня (1:1). Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

УЄФА відкрив справу відразу за двома статтями - прояв расизму та некоректна поведінка команди (п'ять або більше карток). Символ свастики було витоптано в середині поля, на що члени італійської федерації вказали делегатам УЄФА ще в першому таймі. У перерві ділянку поля було оброблено. Проте, відразу після гри італійці подали до УЄФА скаргу.

Пізніше Федерація футболу Хорватії принесла свої вибачення, назвавши подію саботажем і кримінальним злочином. На думку хорватів, зображення було витоптано на газоні за день, або за два до матчу. А президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович появу свастики назвала завданням шкоди для репутації країни.

Цікаво, що поєдинок в Спліті і без того проходив при порожніх трибунах. Раніше Хорватія була покарана за поведінку своїх уболівальників, які викрикували нецензурні кричалки під час матчу проти Норвегії.

Читайте також: На "Арені Львів" навколо поля встановлені металеві решітки

Крім того, УЄФА відкрив справу стосовно Федерації футболу Боснії і Герцеговини (за поведінку вболівальників під час виконання гімну Ізраїлю), а також відносно Північної Ірландії та Румунії: перші звинувачуються в киданні піротехніки на поле, другі - в вивішуванні заборонених банерів і заворушення на трибунах. Дисциплінарний комітет розгляне всі справи на засіданні, яке відбудеться 16 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі