УПЛ: "Шахтар" незадоволений форматом, "Динамо" виступає за розширення, але тільки в майбутньому

Поділитися
УПЛ: "Шахтар" незадоволений форматом, "Динамо" виступає за розширення, але тільки в майбутньому Палкін розчарований рішенням грати в два кола © shakhtar.com
Пропозицію "гірників" провести турнір з плей-офф за схемою "4-4-6" підтримала лише "Зоря", а у "Олімпіка" немає грошей, щоб грати в три кола.

Донецький "Шахтар" знову залишився в меншості і незадоволений рішенням проводити чемпіонат лише в два кола.

"Питання в тому, що ніхто не пояснював, чому той чи інший учасник голосував саме так. Наскільки я зрозумів, чим менше граємо - тим краще. Якщо на сьогоднішній день це рівень нашого футболу, значить, будемо грати в цей футбол. Звичайно, я розчарований. А чому тут радіти?", - заявив гендиректор "гірників" Сергій Палкін в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1".

Свою причину проголосувати за існуючий формат пояснив спортивний директор "Олімпіка" Олексій Антонов. "Для видовищності краще було б провести чемпіонат в два кола з третім додатковим, який також розбивається на два кола. Більше ігор і відповідно більше інтересу. Але з фінансової сторони для нас це не вигідно, - цитує Антонова офіційний сайт клубу, - Так як ми граємо на виїзді, нам доводиться оплачувати оренду стадіону, тренувальні поля і переїзди. В даній ситуації нам складно, тому наш клуб голосував за чемпіонат у два кола без додаткових матчів".

На засіданні Прем'єр-ліги, яке відбулося вчора, 17 червня, розглядалися чотири варіанти проведення турніру: перший - класичний у два кола, і три - з наступними іграми плей-офф. "Шахтар" пропонував грати за схемою "4-4-6", "Динамо" - "6-8". Однак у результаті дев'ять з одинадцяти клубів, які були присутні на зустрічі (у тому числі і кияни), проголосували за те, щоб зберегти звичний формат. Серед протестувальників виявилися лише "Шахтар" і "Зоря".

Заступник генерального директора київського "Динамо" Сергій Мохник рішення клубу підтримати більшість прокоментував наступним чином: "З урахуванням всіх існуючих труднощів ми розуміємо, що на сьогодні краще грати в складі чотирнадцяти команд просто в два кола. При цьому ми підтримали пропозицію майбутнього розширення Прем'єр-ліги до шістнадцяти команд, знову ж таки у форматі звичайного чемпіонату".

Додамо, що сьогодні, 18 червня, Виконком ФФУ повинен затвердити вчорашні рішення Прем'єр-ліги.

Новий чемпіонат стартує 18 липня. "Динамо" і "Шахтар" між собою у рамках першого кола зіграють 17 жовтня в 11-му турі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі