Ультрас "Динамо" відкидають звинувачення в расизмі

Поділитися
Ультрас "Динамо" відкидають звинувачення в расизмі "Родичі" причиною бійки назвали алкоголь © vk.com/rodychi
Угруповання "Родичі" заявило, що не має відношення до бійки на "Олімпійському", а у ФФУ вважають інцидент звичайним хуліганством.

Представники ультрас "Динамо" "Родичі" на своїй сторінці в соціальній мережі виступили з заявою, підкресливши, що не мають відношення до нападу на темношкірих уболівальників, який відбувся на трибунах "Олімпійського" під час матчу киян з "Челсі".

"Ми заявляємо, що не маємо відношення до вищезазначеної події. По-перше, бійка між уболівальниками проходила в сусідньому секторі, а не в 21-му, в якому знаходяться "Родичі", - йдеться у зверненні ультрас, - По-друге, є необгрунтованими звинувачення в расизмі. Всі, хто були на стадіоні, бачили, що в сусідніх з нашим і на нашому секторі сталося відразу кілька бійок, в переважній більшості через непристойну поведінку осіб "напідпитку", які відповідали образами або "рукоприкладством" на зауваження інших людей щодо алкоголю.

По-третє, навіть на відео, що є в мережі інтернет, видно, як у згаданій штовханині беруть участь мало не кілька десятків осіб, і з них тільки 2 або 3 чорношкірих. У бійці, в якій присутні люди з іншим кольором шкіри, відразу таврують "расистами" всіх підряд, незалежно від істинних причин самої бійки".

Ультрас вважають, що "роздування теми расизму відбувається через "відпрацювання" деякими громадськими організаціями своїх грантів". У той же час у ФФУ подію називають звичайним хуліганством.

"Ми вже провели зустрічі з фанатами, стюардами, міліцією, - сказав "Сегодня" віце-президент ФФУ Ігор Кочетов. - Зафіксовано, як на початку матчу ці темношкірі громадяни за квитками зайшли в 49-й сектор 21-й ряд. Потім вони звідти вийшли і пройшли в сектор №21. Може, стюарди прогавили, а може, хтось допоміг їм туди пройти.

За даними фанатів, які там були, їм одразу було зазначено, що вони зайняли чужі місця. Запропонували їм покинути сектор, ті не реагували. Побачили в них фаєри, ще раз запропонували їм піти. Ну а далі вже відбулися певні хуліганські моменти. Жодною мірою не виправдовую дії фанатів, які не мали права в такій формі видворяти темношкірих громадян. Треба було звернутися до стюардів. Але, по-моєму, це прояв хуліганства, а ні в якій мірі не расизму".

Нагадаємо, УЄФА відкрив справу проти "Динамо", отримавши дані від FARE. Київському клубу загрожує серйозне покарання, вердикт буде озвучений 27 жовтня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі