Український футболіст розповів про успішну боротьбу з важкою хворобою

Поділитися
Український футболіст розповів про успішну боротьбу з важкою хворобою Юрій Штурко (праворуч) зумів побороти тяжку хворобу © football.ua
У житті Юрія Штурко на початку 2015 році сталося нещастя: лікарі діагностували пухлину мозку. Добре, що футбольна сім'я виявилася для нього великою і чуйною.

Півзахисник запорізького Металурга Юрій Штурко вже майже півроку не виходить на поле з-за важкого захворювання, яке лікарі діагностували у нього взимку. На щастя для футболіста, зараз він вже перебуває на стадії відновлення.

За словами Штурко, суттєву допомогу в оплаті його лікування зробило кілька українських футбольних клубів. Допомогли навіть там, де він ніколи не грав.

"Взимку на зборах почалися сильні головні болі. Спочатку намагався не звертати уваги: списував на наслідки перельоту. Мовляв, поболить і перестане. Але не перестало", - згадує Штурко в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні".

"Відразу після повернення в Україну вирушили на обстеження в одну з київських клінік. Там мені поставили діагноз. Ніхто не міг сказати точно, звідки взялася пухлина. Швидко вона виросла, чи була раніше, але досить швидко стало ясно, що необхідне хірургічне втручання. Коли 6 лютого зробили першу двогодинну операцію, я толком нічого не зрозумів. Потім виявилося, що самою головною і вирішальною була друга. 18-го числа знову ліг на операційний стіл. Друга операція тривала дев'ять годин", - розповів футболіст.

Штурко зізнався, що лише згодом дізнався, наскільки чутливими виявилися його колеги з інших команд. Також підтримали футболісти на футбольному полі на матч запорізького та донецького "Металургів" гравці вийшли у футболках зі словами "Штурик, ми з тобою!".

"Коли банківські реквізити виклали в ефірі однієї з телепрограм, відразу ж відгукнулося кілька клубів - "Дніпро", "Зоря", "Динамо", донецький "Металург", "Олімпік", команди першої ліги - "Олександрія"... В загальному, всіх і не згадаєш, а забути когось-гріх. Приємно, що навколо виявилося стільки добрих людей", - говорить Штурко.

Штурко стверджує, що згідно з прогнозами лікарів, у нього хороші шанси повернутися на футбольне поле.

Додамо, що вихованець криворізького футболу за свою кар'єру виступав у таких командах як "Говерла", "Кривбас", МФК "Миколаїв", "Кристал" з Херсона та інші. У нинішньому сезоні на його рахунку два голи та одна передача в 15 матчах.

В рамках 21-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги запорізький "Металург" зіграв внічию 0:0 з харківським "Металістом". Команда займає 10-е місце в турнірній таблиці.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі