Українських і російських уболівальників можуть не пустити на Євро-2012

Поділитися
Верховна Рада України має намір розглянути закон, який забороняє вхід на стадіони агресивним вболівальникам. Згідно з інформацією Інтерполу, найнебезпечнішими фанатами є вихідці з Росії та України.

Верховна Рада України має намір розглянути закон, який забороняє вхід на стадіони агресивним вболівальникам. Згідно з інформацією Інтерполу, найнебезпечнішими фанатами є вихідці з Росії та України.

В Україні не існує так званого «чорного списку вболівальників», яких можуть не пустити до країни і на стадіони під час проведення чемпіонату Європи 2012 року. Відповідно до українського законодавства, кожна особа, що має квиток, може потрапити на стадіон, навіть якщо в минулому була учасником хуліганських дій на футболі. Таким чином, на стадіонах Євро-2012 можуть також з'явитися і сербські ультрас, які нещодавно зірвали матч відбіркового циклу з командою Італії. Втім, Верховна Рада України може прийняти обмежує закон для футбольної «групи ризику».

Останнім часом з'явилася інформація, що понад 800 українських футбольних вболівальників потрапили до «чорного списку» Міністерства внутрішніх справ України і багато хто з них не зможе потрапити на стадіони під час Євро-2012. Інші джерела свідчать про те, що такого списку не існує.

На думку УЄФА, фанати України, Росії, Англії, Хорватії та Сербії можуть завдати найбільших неприємностей організаторам Євро. За доповідями Інтерполу, найбільш небезпечними є фанати російських команд ЦСКА і «Спартак», та українських - «Динамо», «Кривбасу» та «Металіста».

Нагадаємо, поєдинок між збірними Італії і Сербії в Генуї у вівторок, 12 жовтня, був скасований після того, як приїжджі вболівальники влаштували безлади - як на стадіоні, так і в місті. У результаті постраждали близько 30 осіб. Серед них - і голкіпер сербської збірної Володимир Стойкович, а також двоє італійських поліцейських.

Те, що відбулося, вже засудили представники футбольні федерації обох країн. УЄФА вже почало розслідування інциденту. Не виключено, що за його підсумками збірній Сербії буде зараховано технічну поразку 3:0. Остаточний вердикт з цього приводу УЄФА винесе 28 жовтня.

Після заворушень італійська поліція затримала 17 осіб, у тому числі й одного із захисників погромів - 30-річного Івана Богданова. Саме його фотографії у чорній масці, футболці з черепом на грудях і з фаєрами в руках обійшли всі світові ЗМІ.

Окрім того, ще 19 людей були затримані безпосередньо після повернення до Сербії.

За матеріалами Комментарии

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі