Українські паралімпійці посіли перше місце на чемпіонаті Європи з плавання

Поділитися
© theregister.co.uk
Національна збірна команда паралімпійців у складі 45 плавців стала першою в загальнокомандному заліку на чемпіонаті Європи з плавання.

Українці завоювали 105 медалей, серед яких 41 золота, 37 срібних і 27 бронзових медалей, повідомили у прес-службі Державної служби молоді та спорту України.

Голова Держслужби молоді та спорту Равіль Сафіуллін назвав унікальним результат українських паралімпійців на чемпіонаті Європи з плавання Міжнародного паралімпійського комітету.

«Хлопці і дівчата значно випередили таких лідерів світового паралімпійського плавання, як Великобританія, Іспанія, Німеччина, Голландія та Росія, і показали свою високу майстерність за рік до старту Паралімпійських ігор у Лондоні», - підкреслив Равіль Сафіуллін.

Зокрема, українські плавці встановили 9 рекордів світу і 7 рекордів Європи. Троє українських спортсменів - Євген Богодайко, Дмитро Виноградець та Ольга Свідерська визнані кращими атлетами чемпіонату Європи, отримавши на змаганнях відповідно 10, 7 і 6 нагород.

Друге місце на чемпіонаті Європи посіли спортсмени з Великобританії (83 нагороди - 27 золотих, 26 срібних і 30 бронзових медалей), третє місце дісталося Іспанії (57 медалей, з яких 26 золотих, 13 срібних і 18 бронзових медалей).

Змагання відбулися 2-10 липня у Берліні (Німеччина), у них взяли участь 433 спортсмени з 36 країн світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі