Українські олімпійці пригрозили змінити громадянство через розкрадені премії

Поділитися
© pik.in.ua
Українські олімпійці мають намір змінити громадянство, у разі якщо держава не вирішить питання з розкраданням бюджетних коштів, виділених на підготовку легкоатлетів на навчально-тренувальних зборах.

Провідні легкоатлети України відкрито звинуватили керівників спортивної федерації в розкраданні бюджетних коштів. Якщо держава нічого не зробить, спортсмени можуть змінити громадянство і надалі виступати за інші країни.

Призери Олімпіади і ті, хто не потрапив до Лондона, звинувачують функціонерів у корупції, залякуванні і порушенні при відборі кандидатів.

«Кожен рік бюджет збільшується. У цьому році було 36 мільйонів гривень на підготовку легкої атлетики. Ми, звичайно, були в шоці», - сказала легкоатлетка Єлизавета Бризгіна.

- Українські олімпійці звинуватили спортивне керівництво у фінансових махінаціях

Спортсмени стверджують, що недорахувалися навіть президентських премій за отримані медалі. «Якщо держава цінує роботу тренера і хоче виділити гроші, чому наше керівництво забирає у нас ці премії», - обурився тренер Сергій Басенко.

У відповідь на вимоги дати пояснення спортсмени отримали погрози.

- Олімпійські ігри-2012. Підсумки збірної України


Спортсмени вимагають не тільки звільнення, але й кримінального покарання винуватців. У відповідь керівник федерації Валерій Борзов назвав закиди спортсменів «брехнею».

Раніше вже повідомлялося про жалюгідне харчування атлетів на базі в період підготовки до Ігор. Спортсмени тоді скаржилися на зламаний і застарілий інвентар, туалети, в яких не працює злив, цвіль на стінах, відсутність холодильників.

Нагадаємо, 6 вересня голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін заявив, що результати роботи комісії з перевірки фактів правопорушень, скоєних посадовими особами штатних збірних команд України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики, підтверджують зловживання з їхнього боку.

На літніх олімпійських іграх 2012 року в Лондоні в легкоатлетичних видах було розіграно 47 комплектів нагород, з яких тільки одне срібло та 2 бронзові медалі дісталися українцям. !zn

Читайте також:

Чиновники пояснили, як олімпійці виявилися на «жебрацькій» базі

Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)

Олімпійські ігри в Лондоні стали гіршими в історії України

Українські олімпійці удостоєні державних нагород

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі