Українські веслярі двічі випередили росіян у боротьбі за медалі чемпіонату Європи

Поділитися
Українські веслярі двічі випередили росіян у боротьбі за медалі чемпіонату Європи Український прапор кілька разів піднімався на чемпіонаті Європи © Canoe Račice
Вдало проходить для збірної України на чемпіонаті Європи в чеському Рачице. В її активі - 4 медалі, одна з них - золота.

Українські веслярі Дмитро Янчук і Тарас Міщук стали чемпіонами Європи в каное-двійках на дистанції 1000 метрів. Європейська першість проходить у ці дні в чеському Рачице.

Українці впевнено пройшли всю дистанцію, випередивши найближчих конкурентів росіян, бронзові призери Олімпійських ігор в Лондоні Олексія Коровашкова і Іллю Первухина більш ніж на 2 секунди (цілий корпус човна).

3 травня новоспечені чемпіони Янчук і Міщук перевірять свої сили і поборються за медалі на 500-метрівці.

Також були швидше російських спортсменів і українська четвірка у змаганнях байдарочниц: Марія Кичасова, Марія Повх, Тодорова Анастасія та Інна Грищун випередили росіянок більш ніж на 0,6 секунди в боротьбі за друге місце в заїзді. Першими в гонці фінішували білоруски.

Втім, одного разу російський спортсменам вдалося випередити українців - у змаганнях каное-четвірок у чоловіків вони зайняли перше місце, тоді як український екіпаж у складі Дениса Коваленко, Эльнира Ахадова, Дмитра Янчука та Едуарда Шеметило фінішував третім.

Також слід відзначити і ще одну бронзову медаль у каноиста Павла Алтухова на 1000-метрівці. Назавтра Алтухов пройде вдвічі меншу дистанцію.

Читайте також: Мінспорту хоче брати компенсації зі спортсменів, які змінюють громадянство

Таким чином, у загальному медальному заліку українці ділять 4-5 місця з Росією. Першими в цьому суперництві йде збірна Німеччини, на рахунку якої чотири золота та одна бронза.

Додамо, що фінал змагань каное-одинаків на 200-метрівці не зумів вийти олімпійський чемпіон Лондона Юрій Чебан. Зате посперечаються за медалі каноїсти Віталій Голюк та Володимир Троцюк (200 м), байдарочницы Повх та Марія Тодорова Анастасія (200 і 500 м), каноистка Людмила Лузан (200 м), Віталій Цуркан (байдарка, 5000 м), Едуард Шеметило (каное, 5000 м),

Світлані Рымкевич на двох дистанціях (500 і 5000 метрів) буде протистояти екс-українка Інна Осипенко-Радомська, яка вже представляє Азербайджан. Нагадаємо, що вона є однією з найбільш титулованих спортсменок в Україні, завоювавши за свою кар'єру три олімпійські медалі - золото Пекіна-2008 і два срібла Лондона.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі