Українські любителі дзюдо звинуватили Путіна у порушенні Кодексу честі дзюдоїста

Поділитися
Українські любителі дзюдо звинуватили Путіна у порушенні Кодексу честі дзюдоїста Путіна звинуватили в порушенні Кодексу честі дзюдоїста
"Майстер спорту СРСР Путін помилився, і він буде дискваліфікований за правилами дзюдо - за порушення, вдавану атаку і застосування заборонених прийомів", - прокоментували українські спортсмени окупацію Росією Криму.

Президент Росії Володимир Путін, відомий своєю любов'ю до дзюдо, забув ті принципи, на яких будується не тільки дзюдо, але й сучасні цивілізовані міжнародні відносини. Про це йдеться в заяві любителів дзюдо України, текст якої є у розпорядженні ZN.UA.

Автори звернення нагадали, що Путін займається дзюдо з 11 років, а у вересні 2006 р. він став почесним президентом Європейського союзу дзюдо, який є складовою частиною Олімпійського комітету, а значить і сповідує принципи олімпізму. Східні єдиноборства, на думку Володимира Путіна, дають такі знання, уміння і навички, які політику просто необхідні. Путін вважає, що дзюдо - це заняття і для тіла, і для розуму. Воно розвиває силу, реакцію, витривалість, вчить тримати себе в руках, постійно працювати над собою.

"Засновник боротьби - Дзігоро Кано, японський майстер і педагог, створив систему цього бойового мистецтва, як стверджують багато знавців, дивлячись на гілку дерева, яке гнулося під тягарем снігу. У якийсь момент гілка прогнулася так, що сніг упав на землю, а гілка випросталася. Мудрецеві прийшла в голову ідея закласти принцип - "піддатися, аби перемогти" в основу єдиноборства", - йдеться в документі.

"Дзюдо виховує не лише фізичну силу, але й розум, благородство. І досвідчений борець, і учень-початківець повинні бути скромними і поважати інших людей. Очевидно, майстер спорту СРСР Володимир Путін забув, що Кодекс честі дзюдоїста включає в себе такі якості, як ввічливість, чесність, самоконтроль, вірність у дружбі, повага до оточуючих. При вступі у школу дзюдо учень давав клятву слідувати цим принципам дзюдо і дотримуватися їх, досягнувши вершин майстерності", - відзначають українські дзюдоїсти.

"Засівши на вершині влади і ставши не тільки майстром, але й президентом однієї з наймогутніших країн світу, Володимир Володимирович забув ті принципи, на яких будується не тільки дзюдо, але і сучасні цивілізовані міжнародні відносини", - підкреслили автори заяви.

"Україна піддалася, аби перемогти у сутичці за Крим. Це іппон - перемога для України (Іппон - найвища оцінка, якої боєць може досягти в японських бойових мистецтвах - ред.). Майстер спорту СРСР Путін помилився, і він буде дискваліфікований за правилами дзюдо - за порушення, вдавану атаку і застосування заборонених прийомів", - резюмували вони. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі