Українські клуби лише двічі проходили в плей-офф англійців і чотири рази голландців

Поділитися
Українські клуби лише двічі проходили в плей-офф англійців і чотири рази голландців Українські клуби не дуже вдало грали з англійцями і голландцями © football.ua
Напередодні матчів українських "Динамо" і "Дніпра" у Лізі Європи уболівальники можуть оцінити їх шанси на успіх, використовуючи історичні дані.

12 березня представники України Лізі Європи - "Динамо" і "Дніпро", яким після вильоту з Ліги Чемпіонів донецького "Шахтаря" доведеться захищати честь українського футболу на міжнародній арені, проведуть перші матчі 1/8 фіналу турніру.

"Динамо" зіграє на виїзді проти англійського "Евертона", "Дніпро" прийматиме "Аякс" зі столиці Нідерландів.

Історично склалося, що українці не дуже вдало грають з голландськими командами в плей-офф єврокубків, не кажучи про англійських преставителях.

Так, з командами з Англії жеребкування зводила українців 9 разів: лише двічі представнику України вдавалося завершити протистояння на свою користь. Обидва рази - вже в новітній історії. Спочатку в останньому розіграші Кубка УЄФА в сезоні-2008/09 донецький "Шахтар" пройшов по сумі двох матчів лондонський "Тоттенхем" (2:0 вдома і 1:1 в гостях), а потім через два роки у Лізі Європи "Динамо" двольно несподівано для багатьох пройшов у чвертьфінал турніру, переступивши "Манчестер Сіті" (2:0 вдома і 0:1 в гостях).

Причому цікаво те, що ні "Динамо", ні "Шахтар", ні "Дніпро", ні "Металіст", ні запорізький "Металург" не зуміли завдати поразки суперникам на їх полі. До речі, "Динамо" не може зробити це не тільки в плей-офф, але в тому числі і в групових турнірах Ліги Чемпіонів і Ліги Європи. Навіть коли мова йшла про середняках англійського футболу - таких як "Сток Сіті".

З голландцями ситуація трохи краща: чотири вдалих результату в 10 випадках: українці тричі проходили представників цієї країни до здобуття незалежності ("Дніпро" і "Динамо") і один раз "Динамо" зуміло подолати бар'єр в особі "Фейєноорда" в кваліфікації Ліги Чемпіонів-2012/13. Роком раніше, до речі, динамівці на цій же стадії програли "Аяксу".

Напуваємо статистичних показників, які на боці суперників "Динамо" і "Дніпра", ще й букмекери не вірять в українські команди в Лізі Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі